Το Lada Niva μπαίνει ξανά στην παραγωγή – Πού κατασκευάζεται;

Η γραμμή παραγωγής μπήκε εκ νέου σε λειτουργία. Τον πρώτο μήνα θα έχουν κατασκευαστεί περίπου 2.000 μονάδες του αειθαλούς ρωσικού 4x4.

  • -
  • -

Έπειτα από μεγάλο χρονικό διάστημα διακοπής, το εργοστάσιο της AvtoVAZ στη Ρωσία έβαλε και πάλι μπροστά τις μηχανές. Όπως αναφέρουν τα ρωσικά Μέσα Ενημέρωσης, οι εργαζόμενοι επέστρεψαν στις θέσεις τους, καθώς ξεκίνησε και πάλι η παραγωγή του Lada Niva.

Το θρυλικό τετρακίνητο μοντέλο κατασκευάζεται σε πρώτη φάση στην τρίθυρη έκδοση Legend με το εξοπλιστικό πακέτο Classic 22, το οποίο περιλαμβάνει υδραυλικό τιμόνι, ηλεκτρικά παράθυρα, βάση για ISOFIX, on-board computer, ζάντες 16 ιντσών και ηχοσύστημα με δύο ηχεία.

lada

Οι Ρώσοι έχουν προσαρμόσει έτσι τον εξοπλισμό του Niva Legend ώστε να μπορούν να συνεχίσουν απρόσκοπτα την παραγωγή, εξαλείφοντας τις επιπτώσεις από την έλλειψη εισαγόμενων εξαρτημάτων. Την πρώτη ημέρα η Lada συναρμολόγησε 45 οχήματα και στη συνέχεια θα φθάσει τις 200 μονάδες ημερησίως. Τον πρώτο μήνα στοχεύει στην παραγωγή 2.000 Niva Legend.

Σε ελκυστική τιμή το Lada Niva

Το αυτοκίνητο φέρει στάνταρ σύστημα τετρακίνησης με μπλοκέ κεντρικό διαφορικό, εξασφαλίζοντας εκπληκτικές δυνατότητες σε off-road διαδρομές. Όσο για τις τιμές, όπως αναφέρει το rusautonews.com, το οποίο με τη σειρά του επικαλείται πηγές από την AvtoVAZ, το κόστος αγοράς του Lada Niva Legend θα είναι εξαιρετικά ελκυστικό. Αναλυτικά, οι τιμές στην τοπική αγορά, θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες.

Δείτε εδώ πόσο κοστίζει στην Ελλάδα το Lada Niva Bronto

«Η επανέναρξη της παραγωγής του τρίθυρου Niva είναι μια πραγματική νίκη για ολόκληρη την ομάδα της Avtovaz. Ήδη αυτή την εβδομάδα, τα προσιτά και δημοφιλή ρωσικά SUV Niva Legend θα παραδοθούν ξανά στους αντιπροσώπους, με μειωμένο κόστος. Είμαι σίγουρος ότι θα υπάρχει συνεχής ζήτηση για το αυτοκίνητο. Η εταιρεία συνεχίζει να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επανέναρξη της παραγωγής όλων των οχημάτων της γκάμας Lada και συνεργάζεται ενεργά με προμηθευτές από τη Ρωσία και φιλικές χώρες», δήλωσε ο Maxim Sokolov, Πρόεδρος της Avtovaz.

Πηγή: rusautonews.com

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...