Η πιο γρήγορη Mercedes-AMG της ιστορίας

Ένας «πύραυλος εδάφους», ένα τετράτροχο ικανό να απογειώσει τις αισθήσεις του οδηγού, αποδίδοντας την απίστευτη ισχύ των 734 ίππων.

  • -
  • -

Στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 55 χρόνια από την ίδρυση της AMG, του φημισμένου τμήματος επιδόσεων της Mercedes, η γερμανική φίρμα δημιούργησε μια πολύ σπέσιαλ έκδοση, την οποία ελάχιστοι άνθρωποι θα κάνουν δική τους.

Η Mercedes AMG GT Track Series είναι το ισχυρότερο και ταχύτερο αυτοκίνητο που κατασκεύασε ποτέ η AMG, όσον αφορά στα εμπορικά διαθέσιμα μοντέλα. Πρόκειται για ένα ασυμβίβαστο αυτοκίνητο επιδόσεων που αντικατοπτρίζει την τέχνη των μυστών του Affalterbach με μοναδικό τρόπο. Όπως αναφέρει η εταιρεία, το αγωνιστικό supercar βασίζεται στην GT Black Series, υιοθετώντας παράλληλα, στοιχεία από τις GT3 και GT4.

amg black

Η γερμανική «βολίδα» δεν έχει έγκριση για κίνηση σε δρόμο, παρά μόνο σε πίστα. Από τους ιδιοκτήτες θα χρησιμοποιείται μόνο σε event που διοργανώνει η AMG ή σε circuit που επιθυμεί να επισκεφθεί ο κάτοχος.

Συναρπαστικές προδιαγραφές

Το «θηρίο» της Mercedes τροφοδοτείται από έναν V8 biturbo κινητήρα 4.0 lt. απόδοσης 734 ίππων και 850 Nm ροπή. Το κιβώτιο είναι 6άρι σειριακό Hewland HLS με ρυθμιζόμενο διαφορικό, μεταφέροντας τη δύναμη στον πίσω άξονα. Η ρυθμιζόμενη ανάρτηση είναι αγωνιστικού τύπου με αμορτισέρ τεσσάρων κατευθύνσεων της Bilstein.

Οι Γερμανοί δεν ανακοινώνουν επιδόσεις, αλλά με βάση την ισχύ και τα 1.400 κιλά του αμαξώματος, φανταζόμαστε τι μπορεί να κάνει αυτός ο «πύραυλος» στην άσφαλτο. Τα περισσότερα τμήματα, από το καπό έως τα φτερά, την αγωνιστική πτέρυγα και τον διαχύτη είναι από ανθρακονήματα. Τα carbon μαρσπιέ μετατρέπονται σε κάθετες λεπίδες, συμβάλλοντας στη βέλτιστη ροή του αέρα.  

amg black

Η ειδική σατινέ βαφή Silver Magno με κόκκινες διαγραμμίσεις και οι αποκλειστικές ζάντες 18 ιντσών, σε συνδυασμό με το carbon πακέτο, αναδεικνύουν την δυναμική του αυτοκινήτου. Το roll bar, τα ηλεκτρονικά αγωνιστικού τύπου, το σύστημα ελέγχου πρόσφυσης με δώδεκα ρυθμίσεις, τα μπάκετ καθίσματα με τις ζώνες πέντε σημείων, τα ρυθμιζόμενα πεντάλ και το τιμόνι αποκλειστικά σχεδιασμένο και εξελιγμένο από την ίδια την AMG και την ιταλική Cube Controls για την GT Track Series, δίνουν το στίγμα της ακριβοθώρητης αυτής κατασκευής.

Πόσο κοστίζει η AMG GT Track Series

Την AMG GT Track Series θα την κάνουν δική τους μόλις 55 άνθρωποι. Για να την αποκτήσουν πρέπει να δώσουν τουλάχιστον 369.000 ευρώ. Τα χρήματα αυτά δεν περιλαμβάνουν φόρους, ούτε τις αναβαθμίσεις για πίστα, ούτε το κάθισμα συνοδηγού με κέλυφος ασφαλείας. Αυτό σημαίνει, πως το κόστος εκτοξεύεται πολύ πάνω από το μισό εκατομμύριο ευρώ.

Δείτε εδώ το ακριβότερο μοντέλο της Mercedes-AMG στην Ελλάδα

amg black

Βέβαια, οι πελάτες επωφελούνται από μια ολοκληρωμένη σειρά υπηρεσιών και υποστήριξης που αναπτύσσεται και επεκτείνεται συνεχώς. Περιλαμβάνει, τεχνική εκπαίδευση, ατομική υποστήριξη μηχανικού κατά τις ημέρες πίστας και αθλητικές δραστηριότητες συλλόγων κατόπιν αιτήματος, γραμμή εξυπηρέτησης κατά τη διάρκεια των Σαββατοκύριακων αγώνων επίσης υπηρεσίες υλικοτεχνικής υποστήριξης, όπως την προμήθεια ανταλλακτικών.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...