Η Αστυνομία γκρινιάζει: Τα ηλεκτρικά περιπολικά μένουν από ρεύμα! [video]

Μεγάλα προβλήματα φαίνεται ότι έχουν με την αυτονομία των ηλεκτρικών περιπολικών τους, κάποιοι αστυνομικοί από το Ηνωμένο Βασίλειο.

  • -
  • -

Η ηλεκτροκίνηση βρίσκεται σε φάση μεγάλης ανάπτυξης και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα πολλαπλασιάζονται στην αγορά με ρυθμούς πολυβόλου. Τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της συγκεκριμένης τεχνολογίας είναι γνωστά, όμως ένας αστυνομικός από το Ηνωμένο Βασίλειο, λέει ότι τα ηλεκτρικά περιπολικά τους έχουν προκαλέσει αρκετά προβλήματα.

Πιο συγκεκριμένα, αναφέρει ότι το αστυνομικό τμήμα πασχίζει να καλύψει τις ανάγκες του και η αυτονομία, μαζί με τους χρόνους φόρτισης, αποτελούν συνεχώς εμπόδια. Πρόκειται για το αστυνομικό τμήμα του Gloucestershire, το οποίο έχει τον μεγαλύτερο στόλο ηλεκτρικών οχημάτων σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο. Το 21% των οχημάτων τους είναι ηλεκτρικά, με 66 Nissan Leaf και 9 Nissan e-NV200, τα οποία δυστυχώς, δεν μπορούν να φορτίζουν ταυτόχρονα.

«Κατανοώ το οικολογικό αίσθημα, αλλά θέλω να καταπολεμήσω το έγκλημα»

«Έχω ακούσει διάφορα προβλήματα από αστυνομικούς που οδηγούσαν ηλεκτρικό περιπολικό και έψαχναν σταθμούς για να φορτίσουν την μπαταρία τους, μένοντας από ρεύμα. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει κάπως να πάρουν άλλο περιπολικό και να συνεχίσουν. Κατανοώ απόλυτα τους περιβαλλοντικούς λόγους που εξυπηρετούν τα ηλεκτρικά, όμως η πρώτη μου προτεραιότητα είναι να καταπολεμήσουμε το έγκλημα» ήταν τα λόγια του Chris Nelson.

Δείτε ακόμη: Η Κρήτη έχει περιπολικά με 500 άλογα!

«Οι προδιαγραφές των ηλεκτρικών αυτοκινήτων για επιχειρησιακή χρήση δεν είναι τόσο προηγμένες όσο θα ήθελα να είναι. Οπότε, ας το θέσω έτσι, είμαι πολύ επιφυλακτικός στο να συνεχίσουμε προς την ίδια κατεύθυνση» συμπλήρωσε. Ο Chris Nelson, αναρωτιέται τι θα γίνει αν αστυνομικοί μείνουν από ρεύμα καθώς κατευθύνονται προς ένα επείγον περιστατικό με ηλεκτροκίνητο περιπολικό, έχοντας αναμμένους τους φάρους, τις σειρήνες, το σύστημα ενδοεπικοινωνίας και το καλοριφέρ.

Σε τέτοιες περιπτώσεις, ούτε η οδήγησή τους είναι ήρεμη και οικονομική, ούτε έχουν χρόνο για να φορτίζουν. Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου προβλέπει ότι από το 2030, οι πωλήσεις βενζινοκίνητων και diesel αυτοκινήτων θα απαγορευτούν, συνεπώς και η αστυνομία θα πρέπει να χρησιμοποιεί τα νέα, φιλικά προς το περιβάλλον περιπολικά. Μέχρι τότε πάντως, οι υποδομές των αστυνομικών τμημάτων ίσως έχουν αναβαθμιστεί και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, θα προσφέρουν καλύτερες τιμές αυτονομίας και φόρτισης.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...