Νόμος και τάξη: Τα νέα αυτοκίνητα της αστυνομίας που κρατούν ήσυχους τους δρόμους της Κρήτης

Με πολύ μεγαλύτερη ιπποδύναμη από τα συνηθισμένα περιπολικά οχήματα, τα νέα αποκτήματα της αστυνομίας αναλαμβάνουν υπηρεσία στον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης.

  • -
  • -
Νόμος και τάξη: Τα νέα αυτοκίνητα της αστυνομίας που κρατούν ήσυχους τους δρόμους της Κρήτης

Καθημερινότητα έχουν γίνει πλέον οι παραβατικές συμπεριφορές των οδηγών στον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης. Η «δημοφιλέστερη» παράβαση είναι η υπερβολική ταχύτητα και η αστυνομία βρήκε ένα νέο τρόπο για να την αντιμετωπίσει, εντάσσοντας στο δυναμικό της εννέα γρήγορα αυτοκίνητα.

Τα τρία από αυτά έχουν διακριτικά της αστυνομίας, ενώ τα υπόλοιπα έξι είναι ελεύθερου χρωματισμού χωρίς να δίνονται στοιχεία ούτε για τη μάρκα τους, προκειμένου να μη μαθευτεί η ταυτότητά τους. Το μόνο που αναφέρεται είναι ότι αποδίδουν από 300 έως και 500 άλογα, διαθέσιμα κάθε στιγμή για να «τσιμπάνε» τους γρήγορους.

Εξοπλίζονται και με φωτογραφικά ραντάρ που καθιστούν αδύνατο να γλιτώσεις, ακόμη κι αν οδηγείς ταχύτερο όχημα. Η αστυνομία αναφέρει ότι κυκλοφορούν σε όλο το μήκος του ΒΟΑΚ, από Χανιά έως το Λασίθι. Συνήθως βρίσκονται στα «επίμαχα» σημεία του δρόμου αλλά μπορούν να επέμβουν όπου χρειαστεί.

Τα τρία περιπολικά οχήματα με τα διακριτικά της αστυνομίας είναι τα εξής:

Mercedes-Benz E280 CDI (W211)

Η Mercedes-Benz E-Class W211 είναι ένα ιδιαίτερα δημοφιλές μοντέλο στην Ελλάδα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε να κάνουμε με την έκδοση E280 CDI, δηλαδή με τον μικρό εξακύλινδρο κινητήρα των 3.2 λίτρων που αποδίδει 177 ίππους και 425 Nm ροπής. Επιταχύνει στα 100 χλμ./ώρα από στάση μέσα σε 9,2 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα ανέρχεται στα 228 χλμ./ώρα. Οι επιδόσεις του είναι απλώς σβέλτες και σίγουρα δεν ζαλίζουν, αλλά είναι το πιο αδύναμο από τα τρία.

BMW 535d (E60)

Ακόμη ένα περιπολικό με εξακύλινδρο σε σειρά ντίζελ κινητήρα. Εδώ ο κυβισμός είναι μικρότερος, στα 3.0 λίτρα, όμως η απόδοση του συνόλου φτάνει τους 272 ίππους με 560 Nm ροπής. Τα 0-100 χλμ./ώρα έρχονται σε 6,5 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα.

Mercedes-Benz E420 CDI (W211)

Η δεύτερη Mercedes-Benz W211 της αστυνομίας έχει έναν πολύ ισχυρότερο κινητήρα κάτω από το καπό της. Πρόκειται για έναν ντίζελ V8 των 4.0 λίτρων που αποδίδει 314 ίππους και 730 Nm ροπής. Εδώ τα 0-100 χλμ./ώρα είναι ζήτημα 6,1 δευτερολέπτων και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 250 χλμ./ώρα, όπου και επεμβαίνει ο ηλεκτρονικός περιοριστής. Εφοδιάζεται με το αυτόματο σασμάν επτά σχέσεων της Mercedes-Benz, το 7G-Tronic που έχει συνοδεύσει πολλά μοντέλα με σήμα το αστέρι.

Πηγή: policenet.gr

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...