Το αυτοκίνητο που έχει 17 χρόνια αναμονή!

Τραγελαφικές καταστάσεις έχει δημιουργήσει η έλλειψη πρώτων υλών που αντιμετωπίζουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες, με το πιο ακραίο παράδειγμα να έχει πάνω από 17 χρόνια αναμονή.

  • -
  • -

Μπαίνεις σήμερα στην αντιπροσωπεία του αυτοκινήτου που θες να αγοράσεις, το βλέπεις από κοντά, σου αρέσει, επιλέγεις κινητήρα-εξοπλισμό και δίνεις την προκαταβολή. Ρωτάς πόσο καιρό έχει αναμονή και ακούς 17 χρόνια. Τι κάνεις σε αυτή την περίπτωση;

Μπορεί να ακούγεται ακραίο όμως αυτή είναι η πραγματικότητα για ορισμένους αγοραστές στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίοι έχουν δώσει προκαταβολές για το αυτοκίνητο που θέλουν να αγοράσουν, όμως ακόμα δεν ξέρουν πόσο θα πρέπει να περιμένουν μέχρι να το πάρουν στα χέρια τους.

Το αυτοκίνητο στο οποίο αναφερόμαστε είναι το καινούριο Hummer. Η GMC επανέφερε το θρυλικό μοντέλο αλλά σε αμιγώς ηλεκτρική έκδοση, με το καταναλωτικό κοινό στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού να παθαίνει ντελίριο.

Hummer

Οι παραγγελίες πέφτουν βροχή από την στιγμή που παρουσιάστηκε, γεγονός που έχει δημιουργήσει έναν ευχάριστο μεν, αλλά πολύ μεγάλο πονοκέφαλο στην εταιρεία. Το πρόβλημα είναι ότι λόγω των ελλείψεων στην εφοδιαστική αλυσίδα, η παραγωγή του αυτοκινήτου γίνεται με πολύ χαμηλό ρυθμό.

Δείτε ακόμα: Εξωπραγματική η τιμή του ηλεκτρικού Hummer SUV στις ΗΠΑ

Συγκεκριμένα, οι παραγγελίες έχουν φτάσει τις 77.000 σε αριθμό, ενώ ο ρυθμός παραγωγής είναι μόλις 12 αυτοκίνητα ανά ημέρα. Κάνοντας μια απλή διαίρεση βρίσκουμε ότι αν η παραγωγή συνεχίσει με αυτόν τον ρυθμό, θα πρέπει να περάσουν πάνω από 17 χρόνια και 6 μήνες ώστε να ικανοποιηθούν όλες.

Βέβαια η εταιρεία δεν κάθεται με σταυρωμένα τα χέρια. Το βασικό πρόβλημα αφορά την προμήθεια μπαταριών. Έτσι, στα σκαριά βρίσκεται η ανέγερση ενός εργοστασίου κατασκευής μπαταριών από κοινού με την LG Chem, το οποίο αναμένεται να οδηγήσει σε αύξηση της παραγωγής από το δεύτερο εξάμηνο του 2022 και μετά.

Hummer

Ταυτόχρονα, οι δύο εταιρείες σχεδιάζουν την δημιουργία ενός ακόμα εργοστασίου κατασκευής μπαταριών, αυτή την φορά στην περιοχή Spring Hill του Τενεσί. Η επένδυση θα φτάσει τα 2,3 δισ. δολάρια και η ολοκλήρωσή του αναμένεται κάποια στιγμή μέσα στο 2023.

Με αυτά τα δύο εργοστάσια η GMC πιστεύει ότι θα ανέβει κατά πολύ ο ρυθμός παραγωγής, οπότε θα μειώσει και την αναμονή των πελατών.

Θα έκανες παραγγελία για ένα αυτοκίνητο που έχει τόσο μεγάλη αναμονή, όσο κι αν σου άρεσε;

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...