Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: 5 καλοκαιρινοί προορισμοί με κάτω από 10 €!

Όσο οι τιμές των καυσίμων βρίσκονται στα ύψη, ας δούμε μερικά άκρως καλοκαιρινά μέρη που μπορούμε να επισκεφθούμε οδηγώντας ηλεκτρικό αυτοκίνητο, με μηδενικό κόστος.

  • -
  • -

Ο Δεκαπενταύγουστος πλησιάζει αλλά το λεγόμενο… καλοκαιρινό mood δεν το συναντάμε συχνά στον κόσμο γύρω μας. Φυσικά, υπάρχει εξήγηση για αυτό και μια από τις προφανείς, είναι οι τιμές των καυσίμων. Στην Ελλάδα έχουμε συνηθίσει να συνοδεύουμε το καλοκαίρι μας με εκδρομές, τριήμερα και αποδράσεις από τις ζεστές πόλεις, όμως φέτος, με την αμόλυβδη να στοιχίζει σχεδόν 2 € το λίτρο, όλα αυτά είναι κάπως δύσκολα.

Σε αντίθεση με το… μαρτύριο όλων των οδηγών βενζινοκίνητων αυτοκινήτων, οι κάτοχοι ηλεκτρικών δεν έχουν να σκέπτονται το κόστος μετακίνησής τους. Φυσικά, εκείνοι έχουν άλλα πράγματα στο μυαλό τους, όμως η ακρίβεια στα καύσιμα δεν είναι ένα από αυτά. Παρακάτω, συγκεντρώσαμε 5 καλοκαιρινούς προορισμούς τους οποίους μπορείς να επισκεφθείς με ηλεκτρικό αυτοκίνητο, χωρίς να χαλάσεις περισσότερα από 10 € σε ρεύμα!

Δείτε ακόμη: Τα 10 ηλεκτρικά αυτοκίνητα με τη χαμηλότερη κατανάλωση

Εννοείται ότι δεν υπολογίζουμε φόρτιση σε δημόσιους σταθμούς, αλλά σε οικιακή παροχή, η οποία είναι και σημαντικά φθηνότερη. Σαν παράδειγμα παίρνουμε ένα ηλεκτρικό με κατανάλωση περίπου στις 18 kWh ανά 100 χιλιόμετρα και τιμή 0,20 € ανά kWh. Τα 100 χιλιόμετρα λοιπόν, μεταφράζονται σε περίπου 3,5 € σε κόστος ρεύματος. Ας δούμε ποιοι είναι οι προορισμοί που μπορούμε να πάμε και να γυρίσουμε δίχως να φορτίσουμε ξανά, ξοδεύοντας ελάχιστα χρήματα.

Τολό

Απέχει 144 χιλιόμετρα από την Αθήνα και αποτελεί έναν δημοφιλέστατο προορισμό για το καλοκαίρι. Το Τολό έχει καθαρές παραλίες με κρυστάλλινα νερά, πολλά αξιόλογα εστιατόρια και ξενοδοχεία για κάθε πορτοφόλι. Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά του, προσελκύουν πολύ κόσμο κατά τους θερινούς μήνες, με τη διασκέδαση και τη χαλάρωσή τους να είναι εγγυημένη. Βρίσκεται δίπλα στο Ναύπλιο, συνεπώς οτιδήποτε κι αν ζητάτε, θα το βρείτε.

Κάλαμος Ευβοίας

Στα 142 χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας, ο Κάλαμος Ευβοίας προσελκύει πολύ κόσμο τα τελευταία χρόνια, ενώ γίνεται όλο και πιο γνωστός. Δύο παραλίες που χωρίζονται με φυσικό τρόπο. Η μια για τους λάτρεις του… οργανωμένου σκηνικού και η άλλη, για εκείνους που προτιμούν το ήσυχο τοπίο! Ο Κάλαμος τα προσφέρει όλα, ενώ υπάρχουν όμορφα και οικονομικά δωμάτια για να μείνει κάποιος, όλα πολύ κοντά στην παραλία για να μη χρειάζεται να… ξεπαρκάρετε ποτέ!

Ακράτα

Βρίσκεται στα 149 χιλιόμετρα από την Αθήνα και η πρόσβαση είναι πανεύκολη μέσω της Ολυμπίας Οδού. Η Ακράτα τα καλοκαίρια μαζεύει πολύ κόσμο και αυτό σημαίνει ότι θα βρείτε πολλά αξιόλογα μαγαζιά για να φάτε, να πιείτε και να κάνετε το μπάνιο σας. Η παραλία της είναι καθαρή και δροσερή, όπως οι περισσότερες εντός του Κορινθιακού κόλπου. Φυσικά υπάρχουν και σημεία που μπορείς να απολαύσεις την ηρεμία της θάλασσας χωρίς να κάτσεις σε κάποιο beach bar.  

Λίμνη Ευβοίας

Η πανέμορφη Βόρεια Εύβοια πέρασε δύσκολα μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2021, όμως έχει ανακάμψει και οι «πληγές» έχουν ήδη σβήσει! Λίγα κομμάτια έχουν μείνει να υπενθυμίζουν αυτές τις δύσκολες ημέρες. Η Λίμνη Ευβοίας βρίσκεται στα 156 χιλιόμετρα από την Αθήνα, έχει όμορφες παραλίες τριγύρω και μαγαζιά για να φας πεντανόστιμο ψάρι. Στα bonus, η όμορφη διαδρομή με τις πολλές στροφές, για όσους αγαπούν την οδήγηση.

Πόρτο Χέλι

Γραφικό, αριστοκρατικό και πάντα γεμάτο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, το Πόρτο Χέλι αποτελεί ιδανικό προορισμό που μπορεί να προσφέρει τα πάντα. Απέχει 175 χιλιόμετρα από την Αθήνα και φτάνεις εκεί περνώντας από την Επίδαυρο. Στην ουσία, συνεχίζεις τον ίδιο δρόμο, ο οποίος μπορεί να έχει πολλές στροφές αλλά αποδεικνύεται άκρως απολαυστικός, όταν τον πετυχαίνεις με λίγη κίνηση. Το τελευταίο είναι κάπως… σπάνιο το καλοκαίρι.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...