SEAT Ibiza 1.0 TGI: 5 λόγοι για να το λατρέψεις

Καίγοντας φυσικό αέριο CNG αλλά και βενζίνη, η έκδοση TGI του SEAT Ibiza αξίζει την προσοχή όσων ζητούν ένα σύγχρονο αλλά και οικονομικό αυτοκίνητο.

  • -
  • -

Οι δύσκολοι καιροί που διανύουμε, δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για μακρινά ταξίδια, εκδρομές και καλοκαιρινές βόλτες. Η βενζίνη έχει φτάσει σε πολύ υψηλές τιμές που ξεπερνούν τα 2,3 ευρώ εντός Αττικής, οπότε κάθε λίτρο της οφείλουμε να το καταναλώνουμε… υπεύθυνα, αν δεν θέλουμε να «εξοντώσουμε» το πορτοφόλι μας.

Ευτυχώς όμως, υπάρχουν μερικά αυτοκίνητα τα οποία τα οδηγούμε συνεχώς, χωρίς τύψεις. Όπως το SEAT Ibiza TGI! Στη συγκεκριμένη έκδοση, το επιτυχημένο ισπανικό supermini καίει φυσικό αέριο CNG, αλλά και βενζίνη. Η σημαντικά χαμηλότερη τιμή του φυσικού αερίου, αλλά και η καλύτερη απόδοσή του σαν καύσιμο, του επιτρέπει να καλύπτει με ελάχιστα χρήματα, μεγάλες αποστάσεις. Ας δούμε 5 λόγους που θα σας κάνουν να το αγαπήσετε!  

1. Καίει ελάχιστο καύσιμο

Ο τρικύλινδρος turbo κινητήρας TSI του 1.0 λίτρου, αποδίδει 90 ίππους και συνδυάζεται με εξάρι χειροκίνητο κιβώτιο. Σε πραγματικές συνθήκες καίει 4,5 κιλά φυσικού αερίου ανά 100 χιλιόμετρα, σύμφωνα με τη δοκιμή μας. Τώρα, προσθέστε και την πολύ χαμηλότερη τιμή του CNG (1,35 € το κιλό, αυτή τη στιγμή) και κάντε τα μαθηματικά. Για να μην κουράζεστε, η αναλογία είναι περίπου 6 ευρώ ανά 100 χιλιόμετρα. Σε πραγματικές συνθήκες και με την τιμή της αμόλυβδης πάνω από 2,3 € το λίτρο! Για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης, ένα αντίστοιχο βενζινοκίνητο αυτοκίνητο με κατανάλωση περίπου 6,5 λίτρα βενζίνης ανά 100 χιλιόμετρα, κοστίζει κάπου στα 15 € για κάθε 100 km. Το λες και… λύτρωση.

2. Είναι σύγχρονο και νεανικό

Το SEAT Ibiza πάντα είχε ένα νεανικό, αέρινο προφίλ, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν ταιριάζει και στις μεγαλύτερες ηλικίες. Το εσωτερικό του είναι ριζικά ανανεωμένο από το προηγούμενο μοντέλο με καλύτερα υλικά και περισσότερη τεχνολογία. Το σύστημα infotainment με την οθόνη των 8,25 ή 9,2 ιντσών (προαιρετικά) είναι πλήρες σε δυνατότητες και δέχεται φωνητικές εντολές, για άνετη, απροβλημάτιστη χρήση χωρίς να χρειάζεται ο οδηγός να πάρει τα μάτια του από το δρόμο. Παράλληλα, με την εφαρμογή για smartphone SEAT CONNECT,  παρέχεται απομακρυσμένη πρόσβαση στο αυτοκίνητο για να μπορείτε να το κλειδώνετε, να ελέγχετε την κατάστασή του και να βλέπετε live τη θέση του.

3. Με όμορφη εμφάνιση μέσα-έξω

Το SEAT Ibiza πρόσφατα ανανεώθηκε και απέκτησε φρέσκια εικόνα. Στο εξωτερικό κομμάτι του, τα εμπρός φωτιστικά σώματα είναι πιο λεπτά και πλέον, έχουν σαν στάνταρ την τεχνολογία LED. Πίσω, το όνομα “Ibiza” δεσπόζει στο κέντρο της πέμπτης πόρτας με καλλιτεχνική γραφή. Το εσωτερικό κέρδισε ακόμη πιο πολύ από την ανανέωση, αφού άλλαξε σε πολύ μεγάλο βαθμό. Πλέον το σύστημα infotainment βρίσκεται στην κορυφή της κονσόλας, ενώ χρησιμοποιούνται πολύ καλύτερα υλικά, με μαλακό πλαστικό στο μεγαλύτερο κομμάτι του πάνω τμήματος. Τέλος, προαιρετικά διατίθεται ψηφιακός πίνακας οργάνων 10,25 ιντσών που δημιουργεί μια ακόμη πιο high tech εικόνα στην καμπίνα.

4. Έχει άνετους χώρους για τέσσερις

Στην κατηγορία των supermini, η ύπαρξη καλών χώρων για τους επιβάτες εκτιμάται πολύ. Το SEAT Ibiza πατάει στην πλατφόρμα MQB A0 του Volkswagen Group, που επιτρέπει πολύ καλή εκμετάλλευση των διαθέσιμων διαστάσεων. Τέσσερις ενήλικες θα κάτσουν άνετα στο εσωτερικό, με αρκετό χώρο για τα γόνατα και το κεφάλι τους. Από την άλλη, το πορτμπαγκάζ ικανοποιεί με τα 262 λίτρα του, αναλογιζόμενοι ότι πρόκειται για αυτοκίνητο διπλού καυσίμου. Οι συμβατικές εκδόσεις έχουν 355 λίτρα, εδώ όμως «θυσιάζονται» μερικά για να χωρέσουν οι μπουκάλες αποθήκευσης του CNG. Μικρό το τίμημα όμως, μπροστά στην οικονομία χρημάτων που προσφέρει κάθε μέρα!

Δείτε ακόμη: Οδηγούμε το SEAT Ibiza FR

5. Έχει λογική τιμή

Τελευταία, τα αυτοκίνητα έχουν ακριβύνει πολύ. Οι τιμοκατάλογοι των εταιρειών «παίρνουν» συνεχώς αυξήσεις. Το SEAT Ibiza όμως, παραμένει σε ένα ανταγωνιστικό πλαίσιο τιμής. Η βασική έκδοση Business Full Link κοστίζει 17.690 €, η πλουσιότερη Style βρίσκεται στις 18.490 € και η κορυφαία Optimum, φτάνει τις 19.090 €. Αναφερόμαστε πάντα στο Ibiza TGI, με τον τρικύλινδρο turbo κινητήρα 1.0 TSI των 90 ίππων και το εξάρι χειροκίνητο κιβώτιο. Η υπόλοιπη γκάμα του SEAT Ibiza σε έκδοση βενζίνης (χωρίς φυσικό αέριο CNG) ξεκινάει από τις 15.190 €.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...