Μωβ μέδουσες: Σε ποιες παραλίες να πας για να γλιτώσεις

Έχεις προγραμματίσει να πας σε κάποια παραλία για μπάνιο, όμως δεν είσαι σίγουρος αν θα μπορείς να κολυμπήσεις ή θα έχει μωβ μέδουσες; Εδώ είναι η λύση.

  • -
  • -

Το καλοκαίρι είναι εδώ και οι πρώτοι καύσωνες κάνουν ήδη αισθητή την παρουσία τους, οπότε η καλύτερη λύση για να δροσιστούμε είναι να βρεθούμε σε μια παραλία και να κάνουμε βουτιές.

Ωστόσο φέτος έχει προκύψει μεγάλο πρόβλημα με τις μωβ μέδουσες, τα πλοκάμια των οποίων μπορεί να φτάσουν ακόμα και τα 10 μέτρα σε μήκος. Η επαφή μαζί τους μόνο ευχάριστη δεν είναι, οπότε θέλει μεγάλη προσοχή πού κολυμπάμε.

Το ιδανικό σενάριο θα ήταν να υπήρχε ένας χάρτης που να δείχνει ποια είναι η κατάσταση στην θάλασσα που σκοπεύουμε να επισκεφτούμε. Ευτυχώς κάτι τέτοιο είναι ήδη πραγματικότητα.

Μωβ Μέδουσες

Πρόκειται για έναν χάρτη τον οποίο μπορείτε να δείτε πατώντας εδώ. Σε αυτόν υπάρχει μία «πινέζα» σε κάθε σημείο όπου έχουν βρεθεί μωβ μέδουσες, οπότε είναι πιο εύκολο να αποφασίσουμε σε ποιες παραλίες πρέπει να αποφύγουμε να βρεθούμε.

Δείτε ακόμα: Μωβ μέδουσες: Τι πρέπει να έχω στο φαρμακείο του αυτοκινήτου

Χοντρικά στην Αττική τα σημεία που δεν έχουν επηρεαστεί είναι όλη η περιοχή γύρω από το Σούνιο, από την Ανάβυσσο μέχρι και μετά το Θορικό, η Κακιά Θάλασσα, το Πόρτο Ράφτη και η Ραφήνα. Αν απομακρυνθούμε λίγο ακόμα από το κέντρο της Αθήνας, θάλασσα χωρίς μέδουσες θα βρούμε στο Σέσι, στο Χαλκούτσι και στον Βλαστό, ενώ πηγαίνοντας δυτικά ανεπηρέαστες μέχρι στιγμής είναι όλες οι παραλίες από την Ψάθα μέχρι και το Λουτράκι.

Τώρα που ξέρεις, πού θα πας για μπάνιο;

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...