Οι δύο εργαζόμενοι της Stellantis που «έπιασαν το λαχείο»

Πρόκειται για μια κυρία 38 ετών κι έναν κύριο 46 ετών. Αμφότεροι εργάζονται στον όμιλο Stellantis.

  • -
  • -

Θαρρείς και κέρδισαν τον πρώτο αριθμό του λαχείου ένιωσαν δύο εργαζόμενοι της Stellantis, καθώς είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στον «ομορφότερο αγώνα του κόσμου» και μάλιστα με ένα υπέροχο συλλεκτικό αυτοκίνητο.

Οι Francesco Pirozzi και Cristina Posta, έλαβαν μέρος στο 40ο Ιστορικό 1000 Miglia πού πραγματοποιήθηκε στις 15-18 Ιουνίου, πίσω από το τιμόνι μιας Alfa Romeo 1900 Super Sprint του 1956 η οποία ανήκει στη συλλογή της Stellantis Heritage, του τμήματος που είναι επιφορτισμένο με τη διατήρηση της ιστορικής κληρονομιάς των Ιταλικών μαρκών του Ομίλου.

crew

Η σημαντικότητα του δώρου δεν εξαντλείται στο χρηματικό κόστος που απαιτεί μια συμμετοχή στο 1000 Miglia, το οποίο ξεπερνά τις 10.000 ευρώ χωρίς βεβαίως να υπολογιστεί η αξία του αυτοκινήτου (300.000 ευρώ), αλλά και στο γεγονός ότι η αποδοχή μιας συμμετοχής είναι εξαιρετικά δύσκολη. Οι διοργανωτές αποδέχονται μόνο μοντέλα αυτοκινήτων τα οποία είχαν συμμετάσχει στο κλασσικό 1000 Miglia (1927-1957), ενώ από τις περίπου 1.500 αιτήσεις που λαμβάνει η οργάνωση κάθε χρονιά, μόλις οι 400 παίρνουν σειρά εκκίνησης.

Όνειρο ζωής η συμμετοχή στο 1000 Miglia

Ο 46χρονος Francesco Pirozzi είναι πατέρας δύο παιδιών και εργάζεται στο τμήμα αμαξωμάτων του εργοστασίου Giambattista Vico στο Pomigliano, το οποίο βρίσκεται λίγο έξω από τη Νάπολη. Ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του στη συγκεκριμένη μονάδα παραγωγής το 2005, αρχικά με τις Alfa Romeo 147 και 159. Φανατικός «Alfista» ο ίδιος, σήμερα η εργασία του είναι αφιερωμένη στην κατασκευή της Tonale, ενός μοντέλου στο οποίο είχε εμπλοκή από τα πρώτα βήματα εξέλιξης του.

crew

Δίπλα του στην περιπέτεια του ιστορικού 1000 Miglia βρέθηκε η γεννημένη το 1984, Cristina Posta, η οποία εργάζεται από το 2018 στη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου του Cassino, το οποίο βρίσκεται μεταξύ Ρώμης και Νάπολης και αποτελεί το χώρο γέννησης των Alfa Romeo, Giulia και Stelvio. Και η κ. Posta έχεις ισχυρούς συναισθηματικούς δεσμούς με τη μάρκα, ενώ η συμμετοχή της στο 1000 Miglia με μια Alfa Romeo αποτελούσε όνειρο ζωής.

Διαβάστε επίσης: Ο μισθός του CEO της Stellantis «δεν είναι φυσιολογικός»

Η επιλογή του πληρώματος από το δυναμικό του Ομίλου τονίζει το πνεύμα της Alfa Romeo, μιας μάρκας που στηρίζεται στο πάθος όλων των μελών της ομάδας της. Στόχος της μάρκας είναι να επεκτείνει αυτή τη φιλοσοφία και στους φίλους της, κάνοντας τους ενεργά μέλη της κοινότητας της, με την προτροπή «Join the Tribe» να δίνει το στίγμα αυτής της προσπάθειας. Η συμμετοχή αυτού του ξεχωριστού πληρώματος στον «ομορφότερο αγώνα του κόσμου», όπως συνήθιζε να τον χαρακτηρίζει ο Enzo Ferrari είναι μόνο η αρχή αυτής της προσπάθειας.

Στο φετινό 1000 Miglia, η Alfa Romeo συμμετείχε με 50 κλασικά αυτοκίνητα, τα οποία συνόδευαν οι νέες Tonale.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...