Ο μισθός του CEO της Stellantis «δεν είναι φυσιολογικός»

Οι CEO των αυτοκινητοβιομηχανιών είναι από τους υψηλότερα αμειβόμενους στη βιομηχανία γενικότερα. Ένας ωστόσο, λαμβάνει «τρελά» λεφτά.

  • -
  • -

Με βάση το έγκυρο Automotive News, ο ισχυρός άνδρας του ομίλου Stellantis πρόκειται να λάβει για το 2021 ένα απίστευτο ποσό, φιγουράροντας πρώτος και με διαφορά στη λίστα με τους υψηλότερα αμειβόμενους στον χώρο των τεσσάρων τροχών.

Συγκεκριμένα, ο Carlos Tavares θα προσθέσει στον τραπεζικό του λογαριασμό το ποσό των 19 εκατομμυρίων ευρώ. Τα χρήματα αφορούν την ετήσια αμοιβή του, ενώ αν υπολογιστεί το πακέτο των μετοχών αξίας 32 εκατ. ευρώ και η μακροπρόθεσμη αποζημίωση 25 εκατ. ευρώ που περιλαμβάνεται στο συμβόλαιό του, τόσο το ποσό εκτινάσσεται στα 66 εκατ.

Δεν είναι φυσιολογικές οι αμοιβές του Tavares

Τα χρήματα που έχει να λαμβάνει ο CEO της Stellantis κυμαίνονται σε αστρονομικά νούμερα. Μάλιστα, οι αμοιβές του προκάλεσαν ακόμη και την αντίδραση της γαλλικής κυβέρνησης, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Gabriel Attal, να δηλώσει πως «προφανώς δεν είναι φυσιολογικά».

tavares

Από την πλευρά της, η εταιρεία Phitrust που κατέχει ένα μικρό μερίδιο μετοχών στην Stellantis, σε ανακοίνωσή της τονίζει πως αυτοί οι αριθμοί δεν δικαιολογούνται για κάποιον που δεν είναι ιδρυτής αλλά στέλεχος και δεν λαμβάνει κανένα οικονομικό ρίσκο.

Διάβασε επίσης: H Stellantis πλήρωσε 26 εκατ. ευρώ σε πρώην CEO που δεν ζει

Αντιδράσεις υπήρξαν και από το σωματείο των εργαζομένων, με ορισμένους να ζητούν να μην εγκριθεί το πακέτο των αποζημιώσεων προς τον Carlos Tavares στην επικείμενη ετήσια γενική συνέλευση του ομίλου.

Θυμίζουμε πως, ο 64χρονος μάνατζερ, ήταν αυτός που ηγήθηκε της συγχώνευσης μεταξύ του Groupe PSA και της FCA, δημιουργώντας τον όμιλο Stellantis τον Ιανουάριο του 2021

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...