Τι είναι αυτό που κοιτάζουν οι Έλληνες πριν αγοράσουν αυτοκίνητο;

Αν νομίζετε πως κατά την επιλογή ενός μεταχειρισμένου αυτοκινήτου οι περισσότεροι κοιτούν την τιμή, τους χώρους ή την κατανάλωση, κάνετε λάθος. Το πιο σημαντικό κριτήριο είναι άλλο.

  • -
  • -

Το ενδιαφέρον των καταναλωτών για μεταχειρισμένα αυτοκίνητα έχει αυξηθεί σημαντικά το τελευταίο διάστημα παγκοσμίως και φυσικά στην Ελλάδα. Παράλληλα, άνοδο καταγράφουν και οι τιμές, καθώς την ισχυρή ζήτηση ακολουθεί πάντοτε η αύξηση στον τιμοκατάλογο. Αυτό οφείλεται στη μειωμένη παραγωγή καινούργιων οχημάτων, τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στην εφοδιαστική αλυσίδα και τον αυξανόμενο πληθωρισμό.

Η εύρεση ενός αξιόπιστου μεταχειρισμένου αυτοκινήτου απαιτεί ενδελεχή έρευνα. Σύμφωνα με έρευνα της Spotawheel, στη χώρα μας, το 57% των υποψηφίων αγοραστών, έχει απλά μία γενική ιδέα για το είδος του μοντέλου που αναζητεί,σε αντίθεση με το 39% που είναι πλήρως συνειδητοποιημένο σχετικά με τις ανάγκες του και το ιδανικό αυτοκίνητο που θα τις καλύψει.

Το σήμα της μάρκας είναι το καθοριστικό κριτήριο

Προφανώς, η κατάσταση του οχήματος, η παλαιότητά του και τα χιλιόμετρα που έχει διανύσει παίζουν σημαντικό ρόλο κατά την απόφαση του αγοραστή. Ωστόσο, ο πιο καθοριστικός παράγοντας είναι άλλος.

Διαβάστε επίσης: Πόσοι Έλληνες θα αγόραζαν αυτοκίνητο online;

sepe

Συγκεκριμένα, το 68% αυτών που ψάχνουν μεταχειρισμένο όχημα κοιτούν το κύρος της μάρκας και του μοντέλου. Ακολουθεί η αξιοπιστία με ποσοστό 57,5% και το πόσο οικονομικό σε καύσιμο με 54,7%. Τα επίπεδα ασφάλειας που προσφέρει αποτελούν επίσης βασικό παράγοντα.

Αντίθετα, χαρακτηριστικά, όπως ο eco-friendly χαρακτήρας, η εσωτερική και εξωτερική εμφάνιση, η άνεση των επιβατών στο εσωτερικό και η χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ, είναι πολύ πιο χαμηλά στη λίστα προτεραιοτήτων των υποψήφιων αγοραστών.

Πηγή: ΣΕΠΕ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...