Έρευνα: Πόσοι Έλληνες θα αγόραζαν αυτοκίνητο online;

Πλέον, αγοράζουμε τα πάντα από το internet. Γιατί όχι και το νέο μας αυτοκίνητο; Το σκηνικό μάλλον αρχίζει να αλλάζει.

  • -
  • -

Ο κόσμος της αυτοκίνησης μάλλον… άργησε να μπει στον κόσμο της online πώλησης. Λίγες μάρκες δίνουν δυνατότητα για αγορά από το διαδίκτυο, ενώ τα τελευταία μόνο χρόνια το συναντάμε, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα e-shops που κατέκλυσαν πολύ νωρίτερα την αγορά. Τι θα λέγατε όμως, αν σας πρότειναν να αγοράσετε ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο από το internet; Ένα όχημα «από δεύτερο χέρι» είναι πιθανό να έχει περισσότερες φθορές από ένα νέο, που θεωρητικά είναι αμεταχείριστο.

Μια έρευνα της Spotawheel δείχνει ότι οι Έλληνες θα τολμούσαν να αγοράσουν μεταχειρισμένο αυτοκίνητο online, αλλά με συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Το 15,25 % του δείγματος δηλώνει πρόθυμο να αγοράσει μεταχειρισμένο από το διαδίκτυο χωρίς test drive ή να το δει από κοντά, ενώ το 31 % απαντά ότι θα το έπραττε, αν είχε το δικαίωμα πλήρους επιστροφής χρημάτων. Από την άλλη, το 11,5 % θέλει να έχει έγγραφα και φωτογραφίες που θα πιστοποιούν στο έπακρο την κατάσταση του οχήματος.

Δείτε ακόμη: 5 μεταχειρισμένα υβριδικά αυτοκίνητα έως 15.000 €

Σε ό,τι αφορά τη διαδικασία αγοράς, το 27 % του δείγματος απάντησε ότι το test drive του αυτοκινήτου θα παίξει καθοριστικό ρόλο για την τελική του επιλογή. Δημοφιλείς απαντήσεις ήταν η αξιοπιστία και διαφάνεια του πωλητή, η οικονομική προσφορά και η παροχή εγγύησης για το όχημα. Τέλος, αναφορικά με τον τύπο πωλητή, ο κόσμος φαίνεται να εμπιστεύεται περισσότερο τις επίσημες αντιπροσωπείες που πουλάνε και μεταχειρισμένα. Οι ιδιώτες πωλητές, έρχονται στη δεύτερη θέση με 31,5 % και οι έμποροι μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, παίρνουν την τελευταία θέση.

Πηγή: sepe.gr

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...