Το SUV με το μοναδικό λευκό χρώμα – Ποιο είναι;

Χειροποίητο φινίρισμα, πρωτοποριακή τεχνολογία βαφής και μεταλλική υφή. Αυτό το SUV διαθέτει το καλύτερο λευκό χρώμα.

  • -
  • -

Το χρώμα του αμαξώματος παίζει καθοριστικό ρόλο σε ένα αυτοκίνητο. Γι' αυτό και η Mazda δημιούργησε μια μοναδική απόχρωση που γεννήθηκε από την τεχνολογία βαφής «TAKUMINURI». Το νέο χρώμα της ιαπωνικής φίρμας ονομάζεται «Rhodium White Premium» και θα είναι διαθέσιμο από το καλοκαίρι στο ολοκαίνουργιο CX-60.

Πρόκειται για μια αγνή λευκή απόχρωση, εμπνευσμένη από την ιαπωνική αισθητική, βρίσκοντας την ομορφιά στην απλότητα και την απουσία περιττών στοιχείων. Επιπλέον, ο λεπτός κόκκος της βαφής τονίζει τις σκιές στην επιφάνεια του οχήματος, συμπληρώνοντας με αυτό τον τρόπο τη μεταλλική υφή του «Rhodium White Premium».

mazda

Αναπτύσσοντας αυτό το χρώμα, η Mazda κατάφερε να ανεβάσει τη τεχνολογία βαφής «TAKUMINURI» σε νέα ύψη, επιτυγχάνοντάς τη μαζική παραγωγή ενός εκφραστικού φινιρίσματος, χρησιμοποιώντας μόνο τρεις στρώσεις: μια καθαρή, μια ανακλαστική και μια έγχρωμη. Η έγχρωμη στρώση παρέχει μια πρόσφατα αναπτυγμένη λευκή χρωστική ουσία, η οποία αποδίδει ένα μεταξένιο απαλό, λεπτόκοκκο λευκό χρώμα. Ως τυπική πρακτική με τις λευκές βαφές, το υπόστρωμα τείνει να φαίνεται πιο ανοιχτό και το επικάλυμμα πιο διαφανές σε σχέση με άλλους τόνους.

Ωστόσο, το «Rhodium White Premium» χρησιμοποιεί μια νέα χρωστική ουσία, χάρη στην οποία η Mazda κατάφερε να μειώσει το πάχος της διαφανούς στρώσης έως και 30%. Αυτό συμβάλλει στην αποτελεσματικότερη χρήση των πόρων και στη μείωση των εκπομπών CO2 κατά τη διαδικασία παραγωγής.

Βαμμένο στο χέρι το CX-60

Η Mazda χρησιμοποιεί μια μέθοδο κατά την οποία το χρώμα που περιέχει εξαιρετικά λεπτές νιφάδες αλουμινίου υψηλής φωτεινότητας εφαρμόζεται σχολαστικά, προκειμένου να επιτευχθεί ομοιόμορφο πάχος, το οποίο στη συνέχεια συρρικνώνεται σημαντικά σε όγκο κατά τη διαδικασία στεγνώματος για το ανακλαστικό στρώμα. Το αποτέλεσμα είναι ένα εξαιρετικά λεπτό ανακλαστικό στρώμα περίπου 0,5 microns ή περίπου 7% του πάχους ενός τυπικού ανακλαστικού στρώματος.

mazda

Διαβάστε επίσης: Στην Ελλάδα το νέο Mazda CX-60 - Δείτε τιμή & εκδόσεις

Επιπλέον, η ιαπωνική εταιρεία με έδρα τη Χιροσίμα μπόρεσε να επιτύχει ένα φινίρισμα «βαμμένο στο χέρι», με τις νιφάδες αλουμινίου να ευθυγραμμίζονται ομαλά σε τακτά χρονικά διαστήματα στο ανακλαστικό στρώμα. Ολόκληρη η επιφάνεια λάμπει όταν εκτίθεται στο φως και εμφανίζει μια ρεαλιστική μεταλλική υφή. Οι μεμονωμένες νιφάδες αλουμινίου κατανέμονται ομοιόμορφα και παράλληλα με τους κυματισμούς της επιφάνειας του αμαξώματος, παράγοντας μια γυαλιστερή και σκιασμένη εμφάνιση όταν την αγγίζει το φως παρά τη φωτεινότητα του «Rhodium White Premium».

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...