Σοκ και δέος με τις τιμές της βενζίνης – Φόβοι ότι θα φτάσει στα 3 ευρώ [video]

Ξεχάστε τα 2,5 ευρώ το λίτρο. Αν βγει αληθινός ο αντιπρόεδρος πρατηριούχων και εμπόρων καυσίμων Αττικής, τότε θα πληρώνουμε τη βενζίνη χρυσάφι.

  • -
  • -

Εν αναμονή των ανακοινώσεων για τον δεύτερο κύκλο του προγράμματος Fuel Pass και το ύψος της επιδότησης που θα δοθεί μέσα στο καλοκαίρι, ο αντιπρόεδρος πρατηριούχων και εμπόρων καυσίμων Αττικής, Γιώργος Ασμάτογλου, έκανε λόγο για απρόβλεπτες καταστάσεις, εκτιμώντας πως η τιμή της βενζίνης στην αντλία δεν αποκλείεται να φθάσει ακόμη και τα 3 ευρώ το λίτρο.

Αυτή την στιγμή, η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης 95 οκτανιών πανελλαδικά ανέρχεται στα 2,416 € το λίτρο. Σε κάποιες περιοχές ωστόσο, όπως στις Κυκλάδες έχει ξεπεράσει τα 2,6 €, βαδίζοντας ολοταχώς για νέες κορυφές.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος», ο κύριος Ασμάτογλου, εμφανίστηκε προβληματισμένος και ανήσυχος. Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Δυστυχώς κανείς δεν μπορεί να κάνει προβλέψεις, αλλά εκτιμώ ότι θα πάμε στα 3 ευρώ. Μέσα στην τελευταία εβδομάδα είχαμε αυξήσεις της τάξης των 10 λεπτών στο πετρέλαιο και πάνω από 5 λεπτά στη βενζίνη, άρα αντιλαμβάνεστε ότι, με τις σημερινές τιμές των καυσίμων, δεν είμαστε μακριά από τα 3 ευρώ. Δυστυχώς στην Ελλάδα αυτό που εισπράττουμε είναι μία δυσανάλογη αύξηση από το αργό πετρέλαιο στο διυλισμένο προϊόν. Εδώ και μεγάλο διάστημα υπάρχει μία σταθερή τιμή στο μπρεντ που είναι στα 120 δολάρια το βαρέλι και βλέπουμε ότι οι αυξήσεις του διυλισμένου προϊόντος είναι αδικαιολόγητες».

Δεν φθάνει η επιδότηση καυσίμων

Συνεχίζοντας, ο κύριος Ασμάτογλου δήλωσε: «Οίκοι αξιολόγησης της Αμερικής είπαν ότι το μπρεντ μπορεί να φτάσει στα 180 δολάρια το βαρέλι. Θα σάς θυμίσω ότι στο παρελθόν είχαμε 140 $ το βαρέλι και η τιμή παρόλο που το ευρώ ήταν πιο ισχυρό από το δολάριο, είχαμε μέχρι 1,90 ευρώ την αμόλυβδη βενζίνη. Αυτήν τη στιγμή έχουμε 120 $ και η βενζίνη έχει φτάσει στα 2,40 € πανελλαδικά μέση τιμή.  Μεθαύριο θα γίνει 2,45 γιατί αυτή η τιμή είναι της Παρασκευής που μάς πέρασε. Αν φτάσει όντως στα 180 δολάρια το βαρέλι, τι θα γίνει εδώ;».

Διαβάστε επίσης: Νέο Fuel Pass: Μπορεί η επιδότηση να φθάσει τα 70 ευρώ; Και πού;

Όσον αφορά στα μέτρα που σχεδιάζει η κυβέρνηση, είπε: «Κάτι πρέπει να γίνει, δεν φτάνει η επιδοματική πολιτική. Το επίδομα θα δοθεί σήμερα, αύριο η κυβέρνηση θα κληθεί να τα ξαναδώσει και θα κυνηγάμε την ουρά μας. Θα προσπαθούμε να προλάβουμε τις αυξήσεις. Κάτι άλλο πρέπει να γίνει», τόνισε.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...