Νέο Fuel Pass: Μπορεί η επιδότηση να φθάσει τα 70 ευρώ; Και πού;

Το δεύτερο πρόγραμμα για την επιδότηση καυσίμων έχει «κλειδώσει». Θέμα χρόνου οι ανακοινώσεις. Τι θα περιλαμβάνουν τα νέα μέτρα ενίσχυσης;

  • -
  • -

Μετά την έναρξη λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Power Pass για το ηλεκτρικό ρεύμα, η κυβέρνηση είναι έτοιμη να ανακοινώσει την έναρξη του δεύτερου κύκλου του Fuel Pass για τα καύσιμα. Εντός των επόμενων ημερών, η κυβέρνηση θα δώσει στη δημοσιότητα αναλυτικά τα μέτρα ενίσχυσης, διευρύνοντας τους δικαιούχους της κάρτας καυσίμων με την αύξηση των εισοδηματικών κριτηρίων.

Ο εισοδηματικός πήχης, ο οποίος βρίσκεται στις 30.000 ευρώ οικογενειακού μεικτού εισοδήματος  θα μπορούσε να φτάσει τις 40.000 με 45.000 €. Επίσης, εξετάζεται το ενδεχόμενο αύξησης των ποσών, με την παράταση του μέτρου να μην είναι μηνιαία αλλά να αφορά μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, ίσως και όλο το καλοκαίρι.

Στο πρώτο Fuel Pass, η επιδότηση έφτανε τα 40 ευρώ, 50 ευρώ στις νησιωτικές περιοχές και μπόνους 5 ευρώ εφόσον ο δικαιούχος επέλεγε την ψηφιακή κάρτα. Το μέγιστο ποσό δηλαδή άγγιζε τα 55 ευρώ.

Δείτε εδώ από τι μένουν τα πιο πολλά αυτοκίνητα στον Κηφισό;

Πληροφορίες αναφέρουν πως τα πόσα θα αυξηθούν λόγω της ανατίμησης στις τιμές των καυσίμων. Συνεπώς, τα 40 ευρώ για την ηπειρωτική χώρα πιθανότατα να φτάσουν τα 60 € και στις νησιωτικές περιοχές τα 70 € όπου αν υπάρξει ξανά το bonus των 5 € για την ψηφιακή κάρτα, οι καταναλωτές θα λάβουν έως 75 ευρώ.

Στους ιδιοκτήτες μηχανής, το ποσό αναμένεται να φτάσει τα 50 ευρώ από τα 40 που ήταν, και τα 55 ευρώ στις νησιωτικές περιοχές.

Πώς θα δοθούν τα χρήματα για το Fuel Pass

Ο δεύτερος κύκλος του Fuel Pass, λογικά θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιουλίου. Η επιδότηση θα δοθεί με παρόμοιο τρόπο, δηλαδή είτε μέσω της ψηφιακής κάρτας Fuel Pass, είτε μέσω της κατάθεσης μέσω τράπεζας. Υπό διερεύνηση είναι το αν θα χρειαστεί νέα αίτηση στην πλατφόρμα για όσους έκαναν στο προηγούμενο πρόγραμμα ή τα χρήματα θα μπουν στους λογαριασμούς αυτόματα.

To εναλλακτικό μέτρο για τα καύσιμα

Επίσης, εξετάζεται και η απευθείας επιδότηση στα διυλιστήρια ώστε να πέσει όσο το δυνατόν χαμηλότερα η τιμή της βενζίνης στην αντλία, αλλά αυτό έχει μεγάλο δημοσιονομικό κόστος. Όσον αφορά στο πετρέλαιο κίνησης, θα αυξηθεί το ποσό της κρατικής επιδότησης στην αντλία. Σήμερα ανέρχεται σε 12 λεπτά το λίτρο χωρίς τον ΦΠΑ. Με τον ΦΠΑ η επιδότηση φθάνει περίπου στα 15 λεπτά το λίτρο. Οπότε, η νέα επιδότηση του diesel κίνησης θα είναι μεγαλύτερη από 15 λεπτά το λίτρο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...