Θεσσαλονίκη: Πού μπορείς να πας με λιγότερα από 40 ευρώ;

Στη βόρεια Ελλάδα υπάρχουν εκπληκτικά μέρη. Κάποια ωστόσο ξεχωρίζουν και οι Θεσσαλονικείς μπορούν να τα επισκεφθούν δίχως να κάψουν πολλή βενζίνη.

  • -
  • -

Με την τιμή της βενζίνης να έχει ξεπεράσει τα 2,3 ευρώ και να οδεύει ολοταχώς για νέο ρεκόρ όλων των εποχών, οι πολύωρες αποδράσεις κρίνονται απαγορευτικές για πολλούς. Η Θεσσαλονίκη ωστόσο, εκτός από μια υπέροχη πόλη, διαθέτει ένα μοναδικό προνόμιο. Σε ακτίνα λίγων χιλιομέτρων, οι κάτοικοι έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν μαγικά μέρη και να χαλαρώσουν από τη ρουτίνα της καθημερινότητας.

Πόσο όμως καύσιμο πρέπει να δαπανήσουν για να τα απολαύσουν; Κάναμε έναν υπολογισμό για δύο δημοφιλείς προορισμούς. Ως παράδειγμα φέρνουμε ένα μικρομεσαίο SUV, το οποίο καίει κατά μέσο όρο 7 lt στα 100 km. Ας δούμε τα έξοδα για βενζίνη που θα χρειαστεί να καταβάλλει ο οδηγός από τη Θεσσαλονίκη προς τη Χαλκιδική και τα Λουτρά Πόζαρ.

Χαλκιδική

Διάσημη για τα γαλαζοπράσινα νερά και τις απέραντες ακτές, η Χαλκιδική είναι το απόλυτο must του καλοκαιριού για τους Θεσσαλονικείς. Η απόσταση για την Κασσάνδρα, εκεί όπου κάθε καλοκαίρι πραγματοποιείται μάχη για μια καλή θέση στις χρυσαφένιες αμμουδιές, είναι μόλις 89 km.

Διόδια δεν υπάρχουν καθώς αγνοείται ο αυτοκινητόδρομος, οπότε το μόνο έξοδο είναι η βενζίνη. Για το πήγαινε – έλα και με μέση κατανάλωση τα 7 lt., δεν θα βγάλετε από την τσέπη σας πάνω από 30 ευρώ. Οπότε, μπορείτε να πραγματοποιήσετε επιπλέον βόλτες στην περιοχή και να εξερευνήσετε χωρίς να χρειαστεί να βγείτε εκτός προϋπολογισμού το μαγευτικό πρώτο πόδι της Χαλκιδικής.

Διαβάστε επίσης: Πόσο σου ανεβάζει την κατανάλωση το air-condition;

Λουτρά Πόζαρ

Τα Λουτρά Πόζαρ βρίσκονται στο νομό Πέλλας, 13 χλμ. από την Αριδαία και 109 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη. Τα ιαματικά θερμά νερά, με σταθερή θερμοκρασία 37 βαθμούς Κελσίου, αναβλύζουν εδώ και χιλιάδες χρόνια από τα βουνό, όπου δημιουργούν ένα εντυπωσιακό τοπίο βουνού και δάσους.

Η διαδρομή από το κέντρο της Θεσσαλονίκης είναι σύντομη. Επίσης, δεν υπάρχει αυτοκινητόδρομος, ούτε και διόδια. Το ταξίδι διαρκεί 1 ώρα και 30 λεπτά και η βενζίνη που θα κάψετε ανέρχεται στα 15-16 περίπου λίτρα, δηλαδή στα 36,6 ευρώ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...