Η Toyota φτιάχνει μπαταρίες για το σπίτι σου

Μπαταρίες για χρήση στο σπίτι φτιάχνει η Toyota και μπαίνει με αυτόν τον τρόπο, σε μία αγορά όπου η Tesla έκανε την αρχή και μέχρι τώρα είναι ο βασικότερος «παίκτης».

  • -
  • -

Η εταιρεία του Elon Musk έκανε την αρχή το 2015, παρουσιάζοντας το πρόγραμμα Tesla Energy. Αυτό περιλάμβανε τα Powerwall και Powerpack, δηλαδή τον τρόπο ώστε κάποιο σπίτι να αποκτήσει τις απαιτούμενες μπαταρίες ώστε να μπορεί να αυτονομηθεί πλήρως ή έστω να έχει ρεύμα σε περίπτωση διακοπής.

Στη συνέχεια ακολούθησαν οι Mercedes και Renault όμως η Tesla συνέχισε να πρωταγωνιστεί, με την Toyota να κάνει τώρα τη δική της είσοδο στην αγορά.

Μπαταρία Toyota

Το σύστημα που δημιουργούν οι οικιακές μπαταρίες των Ιαπώνων ονομάζεται O-Uchi Kyuden System. Οι βασικές αρχές πάνω στις οποίες βασίστηκε η Toyota για τη δημιουργία αυτών των μπαταριών είναι η ασφάλεια, η μεγάλη διάρκεια ζωής, η υψηλή ποιότητα, ο υψηλός λόγος κόστους-αξίας (value for money) και η υψηλή απόδοση. Όλα αυτά ώστε οι αγοραστές να μπορούν να τις χρησιμοποιούν ξένοιαστοι επί πολλά χρόνια.

Δείτε ακόμα: Πότε έρχεται Ελλάδα το ηλεκτρικό crossover της Toyota;

Η χωρητικότητα του συστήματος φτάνει τις 8,7 KWh και η μέγιστη ισχύς που μπορούν να παρέχουν είναι μέχρι και 5,5 kW, μέγεθος ικανό να καλύψει τις ανάγκες ενός σπιτιού για αρκετές ώρες ή ακόμα και 1-2 μέρες αν γίνει εξορθολογισμένη χρήση.

Μπαταρία Toyota

Ωστόσο, η Toyota έχει προβλέψει και για την περαιτέρω λειτουργικότητα του συστήματος, καθώς μπορεί να συνδεθεί με ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο της εταιρείας, ώστε να φορτίσει το αυτοκίνητο ή να τραβήξει ρεύμα από την μπαταρία του, ανάλογα με τις ανάγκες.

Αν έπαιρνες ένα τέτοιο σύστημα, θα προτιμούσες την Toyota ή την Tesla;

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...