Πότε έρχεται Ελλάδα το ηλεκτρικό crossover της Toyota;

Με αυτονομία που ξεπερνά τα 500 km, το bZ4X έρχεται πιο σύντομα απ’ όσο νομίζετε

  • -
  • -

Η Toyota ετοιμάζεται για το πανευρωπαϊκό λανσάρισμα του πρώτου της αμιγώς ηλεκτροκίνητου μοντέλου της στην αγορά. Βασισμένο στη νέα πλατφόρμα e-TNGA, ειδικά κατασκευασμένη για να φιλοξενήσει σύστημα κίνησης μηδενικών ρύπων, το bZ4X είναι το πρώτο μοντέλο της σειρά bZ (Beyond Zero). Με επιθετικό design, άνεση συνδυασμένη με compact διαστάσεις και SUV ικανότητες χάρη στην πρωτοεμφανιζόμενη για την Toyota διάταξη με δύο ηλεκτροκινητήρες, ένα στον κάθε άξονα, έρχεται να συστήσει τον κόσμο στην ηλεκτρική φιλοσοφία της ιαπωνικής μάρκας.

Τι μπαταρία φορά το bZ4X και πόση αυτονομία έχει;

Σύμφωνα με την Toyota, το νέο ηλεκτρικό crossover θα καταφέρνει αυτονομία της τάξης των 516 km σε κύκλο WLTP στην προσθιοκίνητη έκδοση και 470 km στην τετρακίνητη. Η επίσημες τιμές κατανάλωσης που δίνει η μάρκα είναι 14,3 kWh/100km και 15,8 kWh/100km, αντίστοιχα. Για να επιτευχθούν αυτά τα νούμερα το bZ4X εξοπλίζεται με μπαταρία 71,4 kWh η οποία μάλιστα καλύπτεται και από ένα προαιρετικό διευρυμένο πρόγραμμα φροντίδας. Αυτό ουσιαστικά εγγυάται πως η χωρητικότητα της μπαταρίας δεν θα έχει πέσει κάτω από το 70% μετά από 10 χρόνια ή 1.000.000 km οδήγησης.

Διαβάστε περισσότερα για το Toyota bZ4X εδώ

Πότε θα έρθει το bZ4X στην Ελλάδα;

Οι πρώτες παραδόσεις σε ιδιοκτήτες στις πρώτες ευρωπαϊκές αγορές υπολογίζεται πως θα ξεκινήσουν από το ερχόμενο καλοκαίρι. Πληθώρα χρηματοδοτικών προγραμμάτων θα είναι διαθέσιμα σύμφωνα με την Toyota, ενώ θα υπάρχει και η επιλογή του leasing. Ακριβή περίοδο που να αφορά την χώρα μας δεν γνωρίζουμε ακόμα, αλλά λογικά μέσα στο επόμενο εξάμηνο θα το έχουμε γνωρίσει και από κοντά.

Πατήστε εδώ για να δείτε το Toyota bZ4X και άλλα 9 SUV που περιμένουμε μέσα στο 2022

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...