Μητσοτάκης και Diess (CEO του VW Group) συναντιούνται ξανά στην Αστυπάλαια

Το μεγάλο αφεντικό του γερμανικού ομίλου έρχεται για δεύτερη φορά στο ελληνικό νησί. Τι θα πει με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

  • -
  • -

Η Αστυπάλαια βρίσκεται ξανά στο επίκεντρο, με τον CEO του VW Group, Herbet Diess, να έρχεται για δεύτερη φορά στη χώρα μας σε διάστημα ενός έτους, συνοδευόμενος από μια «στρατιά» στελεχών του γερμανικού ομίλου. Στο νησί των Δωδεκανήσων θα μεταβεί και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έχοντας δίπλα του τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, τη Γενική Γραμματέα Ενέργειας και Ορυκτών Πόρων του υπουργείου, Αλεξάνδρα Σδούκου, και πολλά ακόμη κυβερνητικά στελέχη.

astypalaia

Στην Αστυπάλαια θα τους υποδεχθεί ο δήμαρχος, Νικόλαος Κομηνέας, με τη συνάντηση μεταξύ των κυρίων Μητσοτάκη και Diess, να πραγματοποιείται το μεσημέρι της Πέμπτης 2 Ιουνίου. Αυτό, που προξενεί εντύπωση και αποδεικνύει πόσο μεγάλο είναι το project στο ελληνικό νησί και προφανώς το διακύβευμα για τη χώρα μας, είναι το γεγονός ότι στη λίστα των επισκεπτών του VW Group για την επικείμενη συνάντηση, εκτός από τον CEO του ομίλου Volkswagen, περιλαμβάνονται αλλά 9 υψηλόβαθμα στελέχη του γερμανικού κολοσσού.

Συγκεκριμένα οι:

  • Dr. Herbert Diess: Chairman of Board of Management Volkswagen Group
  • Dr. Carsten Intra: CEO Volkswagen Commercial Vehicles
  • Christian Senger: Head of R&D MaaS & TaaS
  • Maik Stephan: Head of Strategic Business Development
  • Lucas Casasnovas: Managing Director SEAT MÒ
  • Nicole Mommsen: Head of Global Group Communications
  • Priscilla Cortezze: Head of Corporate Communications
  • Michael Manske: Head of CEO & Digital Communications
  • Georg Kell: Member of Sustainability Council
  • Margo Oge: Member of Sustainability Council

 

Την Kosmocar AE, Γενικό Εισαγωγέα στην Ελλάδα των Volkswagen, θα εκπροσωπήσουν ο αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, Αντώνης Μαυριδόγλου, ο διευθύνων σύμβουλος, Στήβεν Σίρτης και ο Διονύσης Μπατιστάτος, γενικός διευθυντής επί Εμπορικών Θεμάτων Διευθυντή Πωλήσεων και Marketing Volkswagen.

Παγκόσμια πρεμιέρα για το VW ID.Buzz στην Αστυπάλαια

Έναν ακριβώς χρόνο μετά την πρώτη συνάντηση, Κυριάκος Μητσοτάκης και Herbert Diess, θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν για την εξέλιξη της πράσινης ενέργειας στην Αστυπάλαια και τη μετάβαση του νησιού σε έναν τόπο πρότυπο βιώσιμης κινητικότητας.

astypalaia

Οι δύο άντρες και η επίσημη συνοδεία τους, θα δουν από κοντά τα βήματα προόδου που έχουν γίνει στο νησί, θα επισκεφθούν τις εγκαταστάσεις παραγωγής ενέργειας και τις υποδομές. Επίσης, θα αναφερθούν εκ νέου στην απολιγνιτοποίηση και τις βιώσιμες λύσεις φόρτισης, καθώς στόχος δεν είναι απλά όλα τα οχήματα στην Αστυπάλαια να είναι ηλεκτρικά, αλλά η ενέργεια που παράγεται για τη φόρτιση να προέρχεται από Ανανεώσιμες Πηγές.

Αύριο, αναμένεται να παραδοθεί το πρώτο ηλεκτρικό ασθενοφόρο στο νησί, ενώ θα πραγματοποιηθεί και η παγκόσμια παρουσίαση του ολοκαίνουριου ηλεκτρικού van της VW με την ονομασία ID.Buzz.  

Όπως αντιλαμβάνεται ο καθείς, στο media site της Volkswagen, η Ελλάδα θα είναι και πάλι πρώτη είδηση, με φωτογραφίες και σχόλια να κοσμούν τη βασική σελίδα.

Μετασχηματίζεται πλήρως το ελληνικό νησί

Επιπλέον, κατά τη συνάντηση, Κυριάκος Μητσοτάκης και Herbet Diess, θα πάρουν μια γεύση από τις υπηρεσίες συγκοινωνίας «astyBUS» και «astyGO» που αφορούν αποκλειστικά την Αστυπάλαια.

Διαβάστε επίσης: Ποιο είναι το πρώτο Ι.Χ. ηλεκτρικό που παραδόθηκε στην Αστυπάλαια;

Αναμένουμε με ενδιαφέρον τη συνάντηση και τι έχουν να πουν οι δύο άνδρες και οι συνεργάτες τους για τον μετασχηματισμό του νησιού.

astypalaia

Θυμίζουμε τι έχει δηλώσει πέρυσι ο CEO της VW: «Στο νησί αυτό θα ερευνήσουμε, σε πραγματικό χρόνο, το πώς μπορούμε να ενθαρρύνουμε τους κατοίκους να ενσωματώσουν στην καθημερινότητα τους την ηλεκτροκίνηση (e-mobility) και ποια κίνητρα χρειάζονται για τη μετάβαση σε έναν βιώσιμο τρόπο ζωής. Τα αποτελέσματα της Αστυπάλαιας θα βοηθήσουν στην επιτάχυνση του μετασχηματισμού προς βιώσιμες μετακινήσεις με πράσινη ενέργεια στην Ελλάδα».

«Σε παγκόσμιο επίπεδο, η προστασία του κλίματος και η μετάβαση σε βιώσιμη κινητικότητα αποκτούν τεράστιο ενδιαφέρον. Η Volkswagen πρωτοστατεί σε αυτήν την αλλαγή, προσφέροντας ένα πλήρες φάσμα βιώσιμων μετακινήσεων- από αυτοκίνητα, έως βιώσιμες ενεργειακές λύσεις φόρτισης. Η Αστυπάλαια μπορεί να γίνει ένα πρότυπο γρήγορου μετασχηματισμού που ενισχύεται από τη στενή συνεργασία κυβερνήσεων και επιχειρήσεων».

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...