Δυνατό ηλεκτρικό crossover: Audi, Ford ή Kia; - Δείτε τι ψηφίσατε

Audi Q4 e-tron 50 Sportback, Ford Mustang Mach-E και Kia EV6. Όλα κινούνται με ρεύμα, προσφέρουν χώρους, επιδόσεις και στυλ. Ποιο διαλέξατε;

  • -
  • -

Όταν το budget ανεβαίνει, οι επιλογές που έχει ο υποψήφιος αγοραστής γίνονται πληρέστερες, προσφέρουν σχεδόν τα πάντα και η τελική απόφαση είναι δύσκολη. Για αυτό συγκεντρώσαμε τρία μοντέλα από την κατηγορία των ηλεκτρικών crossover, τα οποία συνδέονται σε αρκετούς τομείς, όπως οι δυναμικές επιδόσεις, οι χώροι για επιβάτες και αποσκευές, η τετρακίνηση, το στυλ και η ποιότητα, όμως από εκεί και ύστερα, διαφέρουν σημαντικά.

Πρόκειται για το Audi Q4 e-tron 50 Sportback, τη Ford Mustang Mach-E GT και το Kia EV6 AWD. Και τα τρία μοντέλα βρίσκονται στην κορυφαία έκδοση της γκάμας τους, κάτι που σημαίνει ότι οι εταιρείες που τα κατασκευάζουν έχουν δώσει την ανάλογη προσοχή σε όλες τις λεπτομέρειες. Εξαίρεση αποτελεί το Kia EV6, που για την ώρα μπορεί να είναι το κορυφαίο, αλλά θα έρθει και το EV6 GT που θα αλλάξει τα δεδομένα στα πολύ γρήγορα ηλεκτρικά crossover.

Επιστρέφοντας στην αναμέτρησή μας, το Audi αποδίδει συνολικά 299 ίππους και προσφέρει πολύ καλές επιδόσεις, αλλά είναι το λιγότερο ισχυρό από τα τρία. Στη μέση τοποθετείται το Kia EV6 με τους δύο ηλεκτροκινητήρες και τους 325 ίππους, ενώ στην κορυφή, η εντυπωσιακή Ford Mustang Mach-E GT με τους 487 ίππους. Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας δεν αφήνουν μεγάλες διαφορές ανάμεσα στα αυτοκίνητα, αλλά αναδεικνύουν ξεκάθαρο νικητή.

Η Kia έχει προσπαθήσει πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια και συνεχώς, παρουσιάζει καλύτερα αυτοκίνητα. Το EV6 είναι το τέλειο παράδειγμα που μπορείς να φέρεις για να το αποδείξεις και αυτό φάνηκε από την επιλογή σας. Κατάφερε να πιάσει την πρώτη θέση, με μικρή διαφορά από την πάρα πολύ εντυπωσιακή και πανίσχυρη Ford Mustang Mach-E GT των 487 ίππων. Παρακάτω ακολουθεί αναλυτικά το ποσοστό που συγκέντρωσε το κάθε μοντέλο.

  • Kia EV6: 41%
  • Ford Mustang Mach-E GT: 37%
  • Audi Q4 e-tron 50 Sportback: 22%


Αν δεν έχετε ψηφίσει ακόμη το αγαπημένο σας, μπορείτε να το κάνετε με ένα κλικ εδώ. Επίσης, στο άρθρο θα βρείτε τις αναλυτικές δοκιμές για κάθε μοντέλο, μαζί με video-δοκιμή για το Audi. Να σημειώσουμε ότι τα αποτελέσματα ισχύουν τη στιγμή συγγραφής του συγκεκριμένου άρθρου. Επειδή το αφιέρωμα είναι live, τα νούμερα ενδέχεται να αλλάξουν.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...