Premium SUV με χώρους: Audi Q3 ή Mercedes-Benz GLA – Δείτε τι ψηφίσατε

Δύο γερμανικά compact crossover με τιμή κάτω από 40.000 ευρώ. Ποιο αναδείξατε;

  • -
  • -

Η κατηγορία των C-SUV θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και «εμπόλεμη ζώνη» με τις αυτοκινητοβιομηχανίες να κονταροχτυπιούνται στην μάχη για τις περισσότερες πωλήσεις. Σχεδόν όλοι οι κατασκευαστές έχουν να προσφέρουν και από μία πρόταση στο segment, μετατρέποντας την επιλογή του ιδανικού μοντέλου για εσένα σε πονοκέφαλο. Ευτυχώς όσο ανεβαίνει το budget όμως, αλλάζουν και οι προτιμήσεις ενώ μειώνονται ελαφρώς και οι επιλογές, με τους premium κατασκευαστές να έχουν τον πρώτο λόγο στο άνω άκρο της τιμολογιακής κατάταξης.

Δύο διάσημες επιλογές που βρίσκονται σε ακριβώς αυτό το φάσμα είναι τα Audi Q3 και Mercedes-Benz GLA, τα οποία δοκιμάσαμε στις πιο mainstream εκδόσεις τους με απόδοση κοντά στην περιοχή των 150 ίππων. Αφού τα γνωρίσαμε, σειρά είχατε εσείς καθώς έπρεπε να διαλέξετε αυτό που σας άρεσε περισσότερο. Ελέγχοντας λοιπόν τα αποτελέσματα, το πόρισμα ήταν ξεκάθαρο και ο νικητής αδιαμφισβήτητος.

Συγκεντρώνοντας τα 2/3 των συνολικών ψήφων, η Mercedes-Benz GLA 200 κατατρόπωσε το επίσης γερμανικό Audi Q3 TFSI S Tronic, το οποίο μάλιστα είχε και την ελαφρώς χαμηλότερη τιμή, όντας 1.050 ευρώ φθηνότερο. Ακολουθεί η αναλυτική βαθμολογία:

  1. Mercedes-Benz GLA 200 – 67%
  2. Audi Q3 TFSI S Tronic – 33%

*τα ποσοστά ισχύουν την στιγμή συγγραφής του συγκεκριμένου άρθρου. Επειδή το αφιέρωμα είναι live, τα νούμερα ενδέχεται να αλλάξουν.

Αν δεν έχετε ψηφίσει ακόμη, μπορείτε να το κάνετε εδώ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...