Λεωφόρος Ποσειδώνος: Ξεκινά η υπογειοποίηση

Βαθιά ανάσα θα πάρουν οι οδηγοί και κάτοικοι των νοτίων Προαστίων. Φτιάχνονται υπόγειοι δρόμοι, πεζόδρομοι χιλιομέτρων και ποδηλατόδρομοι.

  • -
  • -

Το έργο του Ελληνικού προχωρά κανονικά και χωρίς καθυστερήσεις. Όπως ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development, Οδυσσέας Αθανασίου, κατά τη παρουσίαση του The Ellinikon Experience Center, μέσα στους επόμενους δύο μήνες ο ανάδοχος για τα έργα υποδομών ξεκινά τις εργασίες για τα πρώτα 200 μέτρα υπογειοποίησης της Λεωφόρου Ποσειδώνος. Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι αν και υπάρχει το γενικότερο περιβάλλον αστάθειας, οι δυσκολίες στην εφοδιαστική αλυσίδα και την αύξηση του κατασκευαστικού κόστους, το έργο προχωρά με βάση το χρονοδιάγραμμα και είναι πλήρως εξασφαλισμένο χρηματοδοτικά.

«Έχουμε αυτή την στιγμή διαθέσιμα κεφάλαια ύψους 1 δισ. ευρώ από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και το ομόλογο, όπως και περίπου 1,1 δισ. ευρώ μέσω τραπεζικού δανεισμού, ενώ μέχρι το πρώτο εξάμηνο του 2023 θα έχουμε επιπλέον 300 εκατ. ευρώ από τις προπωλήσεις των κατοικιών. Το αν θα προχωρήσουμε σε νέα ομολογιακή έκδοση φέτος ή το 2023 θα εξαρτηθεί από τις γενικότερες συνθήκες στις αγορές, δεδομένου ότι θέλουμε να αξιοποιούμε το βέλτιστο όσον αφορά τη διαχείριση των κεφαλαίων για το έργο», δήλωσε ο κ. Αθανασίου.

Διαβάστε επίσης: Πώς θα είναι η Αθήνα το 2030 - Οι αλλαγές σε δρόμους και ΜΜΜ

Την υπογειοποίηση της Λεωφόρου Ποσειδώνος θα αναλάβει ο όμιλος ΑΒΑΞ και σύμφωνα με το πλάνο, θα δημιουργηθεί μια διαδρομή μήκος 3 χιλιομέτρων που θα ξεκινά από την παραλία του Αλίμου και θα τελειώνει στο ύψος της Μαρίνας του Ελληνικού. Στο Φάληρο, το τμήμα θα είναι ημιυπόγειο, ενώ από τον Άλιμο έως τη Γλυφάδα τα οχήματα θα κινούνται υπόγεια.

Λιγότερα φανάρια και κερδισμένοι χρόνοι

Με βάση τις μελέτες, ο χρόνος μετακίνησης στη συγκεκριμένη λεωφόρο θα μειωθεί σημαντικά. Από τη διαδρομή θα καταργηθούν τουλάχιστον 6 φανάρια και τα οχήματα θα κινούνται χωρίς να δημιουργείται μποτιλιάρισμα.

Όσον αφορά τις καθυστερήσεις που μπορεί να δημιουργηθούν κατά τις εργασίες, η Lamda Development υποστηρίζει πως οι καθυστερήσεις δεν θα υπερβαίνουν τα 5 λεπτά. Θα υπάρχει παράκαμψη εντός του Ελληνικού και φωτεινές σημάνσεις που θα ενημερώνουν τους οδηγούς για τις χρονικές επιβαρύνσεις κατά τη διάρκεια της διαδρομής τους.

Τα έργα ανάπλασης του Ελληνικού, εκτός από την υπογειοποίηση της Λεωφόρου Ποσειδώνος, το Μητροπολιτικό Πάρκο, τα δίκτυα υποδομών και τις εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων, περιλαμβάνουν πεζόδρομους και ποδηλατόδρομους μήκους άνω των 50 χιλιομέτρων.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...