Πόσο έχει προχωρήσει η υπογειοποίηση της λ. Ποσειδώνος; [video με drone]

Στο πλαίσιο ανάπλασης του Ελληνικού, το project “The Ellinikon” προβλέπει υπογειοποίηση της Λεωφόρου Ποσειδώνος, αλλάζοντας ολοκληρωτικά την παραλιακή.

  • -
  • -

Στα νότια προάστια της Αττικής, το “The Ellinikon” παίρνει σάρκα και οστά, αποτελώντας μια από τις μεγαλύτερες και σημαντικότερες επενδύσεις που έγιναν στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Ένα από τα βασικά σκέλη του Ελληνικού προβλέπει και υπογειοποίηση της Λεωφόρου Ποσειδώνος, της γνωστής μας «παραλιακής», η οποία έχει παραμείνει σχεδόν αναλλοίωτη εδώ και δεκαετίες. Συγκεκριμένα, ένα τμήμα της λεωφόρου, που εξυπηρετεί καθημερινά χιλιάδες οδηγούς, θα περνά κάτω από το πάρκο του Ελληνικού, μέσω μιας υπερσύγχρονης σήραγγας ευρωπαϊκών προδιαγραφών. Έτσι εξασφαλίζεται ότι ο χώρος του πάρκου θα είναι ενιαίος μέχρι και την παραλία!

Υπογειοποίηση Λ. Ποσειδώνος - Τα στοιχεία

Μέχρι στιγμής, είναι γνωστό ότι το υπόγειο τμήμα της Λ. Ποσειδώνος θα έχει μήκος 1.300 μέτρα, ξεκινώντας από το παραλιακό μέτωπο του Αλίμου και φτάνοντας στη Μαρίνα του Αγίου Κοσμά. Το τούνελ είναι σύγχρονων προδιαγραφών με ύψος έως και έξι μέτρα. Από τον Μάιο του 2022 όπου και ξεκίνησαν τα έργα, η πρόοδος της σήραγγας ξεπερνά το 30%, ενώ θα ληφθούν ειδικά μέτρα πυρασφάλειας, επαρκούς εξαερισμού και εξόδων κινδύνου. Παράλληλα θα τοποθετηθούν ηλεκτρονικές ρυθμιστικές πινακίδες που θα αναλαμβάνουν το έργο σωστής πληροφόρησης των οδηγών, κάθε στιγμή, για οποιοδήποτε ζήτημα.

Δείτε ακόμη: Τροχαία: Γερανοί και μοτοσικλέτες βγαίνουν στον Κηφισό - Ποιος ο ρόλος τους [video]

Το τούνελ προβλέπεται ότι θα έχει τρεις λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση (έξι στο σύνολο), με όριο ταχύτητας στα 70 km/h για τα οχήματα που θα το διασχίζουν. Έχει ήδη γίνει ειδική κυκλοφοριακή μελέτη για να εξασφαλισθεί ότι οι προδιαγραφές της κατασκευής αρκούν ώστε να εξυπηρετηθεί ο αυξημένος όγκος αυτοκινήτων που παρατηρείται σε ολόκληρο το λεκανοπέδιο, ενώ η μέθοδος δημιουργίας του υπόγειου τμήματος, είναι έξυπνη για να μη χρειαστεί ποτέ η διακοπή κυκλοφορίας στη Λ. Ποσειδώνος λόγω των έργων. Συγκεκριμένα, οι υπεύθυνοι λένε ότι η σύνδεση του υπέργειου με του υπόγειου τμήματος της παραλιακής, θα γίνει μέσα σε λίγες ώρες!

Δείτε το video:

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...