Το 78% των Ελλήνων παραδέχεται ότι «χαζεύει» στο τιμόνι - Δείτε την έρευνα

Το ίδρυμα Fonsation VINCI Autoroutes έκανε μια έρευνα για την υπεύθυνη οδήγηση σε 12.400 άτομα από 11 ευρωπαϊκές χώρες και τα αποτελέσματα δίνουν τροφή για σκέψη.

  • -
  • -

Ποια πιστεύετε ότι είναι η κυριότερη αιτία πρόκλησης ατυχημάτων στο δρόμο; Γενικότερα, όταν οδηγούμε, όλοι ξέρουμε ότι πρέπει να έχουμε καθαρό μυαλό και τα μάτια μας… 14. Το θέμα είναι πόσοι πραγματικά το κάνουμε. Τα κυριότερα στοιχεία της έρευνας από το ίδρυμα Fonsation VINCI Autoroutes δείχνουν ότι το 82% των Ευρωπαίων οδηγών παραδέχεται ότι στρέφει το βλέμμα του εκτός δρόμου για περισσότερα από 2 δευτερόλεπτα.

Πόσοι οδηγοί γύρω μας δεν προσέχουν στο δρόμο;

Στην Ελλάδα είμαστε σε ελαφρώς καλύτερη μοίρα με το αντίστοιχο ποσοστό να βρίσκεται στο 78% των οδηγών, όμως όταν σκεφτούμε πως στα 130 km/h, που είναι το όριο ταχύτητας στους ελληνικούς αυτοκινητόδρομους, καλύπτεις 72 μέτρα ανά 2 δευτερόλεπτα, τα πράγματα δεν είναι και τόσο καλά. 72 μέτρα στα… τυφλά; Σίγουρα δεν θέλετε να βρίσκεστε γύρω από έναν οδηγό που «χαζεύει» στο δρόμο! Αν και μάλλον, δεν μπορούμε να τους αποφύγουμε.

Δείτε ακόμη: Ποιο είναι το σχέδιο για να «σωθεί» η Αθήνα από την κίνηση;

Σκεφτείτε τώρα, ότι το 54% των Ελλήνων, δήλωσε ότι είναι λιγότερο συγκεντρωμένοι στην οδήγηση και ότι το μυαλό τους ταξιδεύει, ενώ το 83% των Ελλήνων δηλώνουν ότι χρησιμοποιούν το κινητό τους κατά την οδήγηση (μαζί με τη χρήση για GPS). Γενικά, από ότι καταλαβαίνουμε, η συντριπτική πλειοψηφία των οδηγών γύρω μας δεν εστιάζουν στην οδήγηση, οπότε αυτό που έχουμε να κάνουμε εμείς, είναι να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί για να «προλαβαίνουμε» δυσάρεστες καταστάσεις.

Γενικότερα, τα στατιστικά είναι πάρα πολλά. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι το 27% των Ελλήνων διαβάζει ή στέλνει SMS, το 19% συμμετέχει σε επαγγελματικές συσκέψεις, το 9% βλέπει ταινίες ή βίντεο και το 16% ήδη είχαν ή παραλίγο να έχουν ατύχημα στο δρόμο εξαιτίας της χρήσης κινητού τηλεφώνου. Δείτε σε αυτό το αρχείο όλες τις λεπτομέρειες της έρευνας και... προετοιμαστείτε κατάλληλα για την επόμενη φορά που θα βγείτε στο δρόμο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...