Πόσο κοστίζει ένα αυτοκίνητο της Morgan;

Ετησίως κατασκευάζονται 850 αυτοκίνητα στο σύνολο της γκάμας, όλα κατασκευασμένα στο χέρι, με τους πελάτες της Morgan να θεωρούνται εκλεκτοί.

  • -
  • -

Η Morgan Motor Company ιδρύθηκε το 1910 από τον Henry Frederick Stanley Morgan. Εδρεύει στο Malvern Link, μια περιοχή του Malvern στο Worcestershire της Αγγλίας και ακόμη και σήμερα παραμένει μια οικογενειακή βρετανική κατασκευάστρια εταιρεία αυτοκινήτων.

morgan

Τα αυτοκίνητα της Morgan χαρακτηρίζονται για την ιδιαίτερη αισθητική τους, παραπέμποντας σε περασμένες δεκαετίες. Είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό χειροποίητα, με την εταιρεία να παράγει ετησίως 850 μονάδες. Η λίστα αναμονής για ένα όχημα ξεκινά από 6 μήνες και μπορεί να φτάσει έως τα 10 χρόνια, εφόσον ο πελάτης απαιτεί κάτι πολύ εξειδικευμένο.

morgan

Τα μοντέλα που έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση είναι το Plus Four και το Plus Six. Σχεδιαστικά είναι ίδια, παραπέμποντας στο όχημα του 1950, προβάλλοντας το διαχρονικό στυλ, την κομψότητα, την πολυτέλεια, τις επιδόσεις και την οδηγική απόλαυση.

Οι 19άρες ζάντες κοστίζουν πάνω απο 3.000 λίρες

Το Plus Four, το οποίο είναι και το best seller της μάρκας, τροφοδοτείται από τον 2.0 Twin Power Turbo κινητήρα της BMW, απόδοσης 255 PS και 350 Nm ροπής. Το βάρους 1.013 kg βρετανικό αυτοκίνητο επιταχύνει στα 0-100 σε 5,2 sec και η βελόνα του κοντέρ τερματίζει στα 240 km/h. Η τιμή του στην Αγγλία ανέρχεται στις 64.955 λίρες, δηλαδή περίπου 76.450 €.

Διαβάστε επίσης: Μεγαλογιατρός διέλυσε το χειροποίητο Morgan – Καρφώθηκε σε κολώνα στη Λάρισα

morgan

Το Plus Six από την άλλη, είναι το πιο ισχυρό Morgan που έχει βγει ποτέ από το εργοστάσιο. Με εθιστική δύναμη, ασυναγώνιστη χαρά και αληθινή σπορ συμπεριφορά, αντιπροσωπεύει μια νέα εποχή επιδόσεων και φινέτσας για τη μάρκα. Γι΄αυτό το αυτοκίνητο, ο χρόνος αναμονής είναι περίπου στα 2 χρόνια, εκτός κι αν ο πελάτης επιθυμεί να εξατομικευτεί πλήρως. Τότε η παράδοση πολλαπλασιάζεται.

Για την κίνηση φροντίζει ο εξακύλινδρος 3.0 Twin Power Turbo κινητήρας, επίσης της BMW. Το μοτέρ συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων, με τα 0-100 να επιτυγχάνονται σε 4,2 sec και την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 267 km/h.

morgan

Η αρχική τιμή του Morgan Plus Six ορίζεται στη χώρα κατασκευής στις 84.995 λίρες, δηλαδή γύρω στα 100.000 €. Η μέση τιμή των παραγγελιών ωστόσο, ξεπερνά τις 100.000 λίρες. Τα έξτρα που προσφέρει η εταιρεία είναι δεκάδες και φυσικά αρκετά ακριβά. Για παράδειγμα, η μαύρη 19άρα ζάντα κοστίζει 3.100 λίρες, η απόχρωση πέρλας τριών σταδίων στο εξωτερικό αμάξωμα είναι στις 4.350 λίρες, ένα φιλέτο ξύλου στο κεντρικό ταμπλό ξεκινά από 620 λίρες και μπορεί να φθάσει σε πολύ υψηλα νούμερα και το σπορ σύστημα εξάτμισης με τις μαύρες απολήξεις είναι στις 2.500 λίρες.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...