Ford Explorer PHEV: Δύναμη, τεχνολογία και άνεση υψηλού επιπέδου

Το επιβλητικό SUV της Ford διαθέτει εξηλεκτρισμένο σύστημα κίνησης και σε μεταφέρει με όλα τα τα στοιχεία που φροντίζουν για την άνεση, τεχνολογίας και ασφάλειας

  • -
  • -

To Explorer, η ναυαρχίδα της ευρωπαϊκής γκάμας της Ford, είναι ένα επιβλητικό SUV με ευρύχωρη επταθέσια καμπίνα, πλούσιο εξοπλισμό τεχνολογίας και εξηλεκτρισμένο σύστημα κίνησης plug-in hybrid. Οι άνθρωποι της Ford, δημιούργησαν το νέο Explorer με γνώμονα τέσσερις βασικούς πυλώνες: Τον ανθρωποκεντρικό σχεδιασμό, την αστείρευτη δύναμη, το κορυφαίο σύστημα κίνησης και την ισχυρή προσωπικότητα.

Ο άνθρωπος στο επίκεντρο

Η ανθρωποκεντρική προσέγγιση στο σχεδιασμό αποτελεί βασική προδιαγραφή για όλα τα μοντέλα της Ford, όμως το Explorer δίνει ακόμα μεγαλύτερη έμφαση σε αυτό τον τομέα. Ο άπλετος διαθέσιμος χώρος στην καμπίνα προσφέρει απαράμιλλη άνεση και πρακτικότητα για έως και επτά επιβάτες. Ο χώρος αποσκευών ξεκινά από τα 330 λίτρα σε επταθέσια διάταξη και μπορεί να φτάσει τα 2.274 λίτρα (!) με την αναδίπλωση των καθισμάτων, καλύπτοντας με το παραπάνω όλες τις μεταφορικές ανάγκες.

ford-explorer-1

Παράλληλα ο υπερπλήρης εξοπλισμός άνεσης και ασφάλειας θα ικανοποιήσει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς. Ενδεικτικά, η μακροσκελής λίστα περιλαμβάνει κεντρική οθόνη αφής 10,1” για το infotainment, ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3”, ηχοσύστημα B&O, θερμαινόμενα και κλιματιζόμενα καθίσματα, αυτόματο διζωνικό κλιματισμό και πολλά άλλα στοιχεία που ενισχύουν την αίσθηση πολυτέλειας. Επίσης, όλα τα προηγμένα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού συμπεριλαμβανομένου του Adaptive Cruise Control (ACC) με Stop & Go και Lane Centering Assist ανήκουν στο βασικό εξοπλισμό του Explorer, κάνοντας την οδήγηση πιο εύκολη από ποτέ.

Δύναμη χωρίς συμβιβασμούς

Η επιβλητική παρουσία του Explorer, πέρα από τις εξωτερικές διαστάσεις τονίζεται και από το δυναμικό σχεδιασμό με την υπογραφή της Ford. Είτε μιλάμε για την έκδοση ST-Line με τις σπορ πινελιές, είτε για την Platinum με την ιδιαίτερη έμφαση στην πολυτέλεια, οι γραμμές του Explorer αποπνέουν δύναμη και διαχρονικότητα, ενώ παράλληλα εκφράζουν τον περιπετειώδη χαρακτήρα του μοντέλου.

Κάτω από το καπό του κορυφαίου SUV της Ford δεν θα μπορούσε παρά να βρίσκεται ένα πανίσχυρο σύστημα κίνησης. Ο διπλά υπερτροφοδοτούμενος βενζινοκινητήρας V6 3,0 λίτρων τεχνολογίας EcoBoost συνεργάζεται με έναν ισχυρό ηλεκτροκινητήρα, αποδίδοντας συνδυαστικά 457 PS και 825 Nm ροπή. Με ισχύ αντίστοιχη μιας Mustang 5.0 και θηριώδη ροπή, το plug-in hybrid σύστημα κίνησης χαρίζει εξαιρετικές επιδόσεις, σε συνδυασμό με το έξυπνο σύστημα τετρακίνησης i-AWD και το αυτόματο κιβώτιο 10 σχέσεων.

ford-explorer-3

Τεχνολογία αιχμής

Εκτός από δύναμη, ο εξηλεκτρισμός και η τεχνολογία αιχμής του αποδοτικού κινητήρα προσφέρουν ασύγκριτα χαμηλές εκπομπές CO2, μόλις 66 g/km, και μειωμένη κατανάλωση καυσίμου, 3,1 l/100 km. Η μπαταρία ιόντων λιθίου 13,6 kWh και ο ηλεκτροκινητήρας επιτρέπουν κίνηση μηδενικών ρύπων σε αμιγώς ηλεκτρική λειτουργία για 40 km. Τα φιλικά προς το περιβάλλον χαρακτηριστικά του Explorer επιτρέπουν ελεύθερη διέλευση από το δακτύλιο και μηδενικά τέλη κυκλοφορίας, εξοικονομώντας πόρους και χρήματα. Παράλληλα, με το Ford Connected Wallbox μια πλήρης φόρτιση ολοκληρώνεται σε μόλις 4 ώρες και 20 λεπτά, οπότε η πλειονότητα των καθημερινών μετακινήσεων του οδηγού μπορεί να πραγματοποιείται με μηδενικούς ρύπους.

ford-explorer-2

Ξεχωριστή προσωπικότητα

Με όλα αυτά τα στοιχεία, το Ford Explorer αποτελεί μια ολοκληρωμένη πρόταση στην κατηγορία των μεγάλων SUV με προσωπικότητα που το κάνει να ξεχωρίζει. Ο ξεκάθαρα “American Style” χαρακτήρας του πληθωρικού μοντέλου, η τελευταία λέξη της τεχνολογίας στο εσωτερικό του, η ισχύς επιπέδου Mustang και η αποδοτικότητα του συστήματος plug-in hybrid διαμορφώνουν ένα ελκυστικό πακέτο για ανθρώπους που θέλουν το καλύτερο δυνατό σε όλους τους τομείς, χωρίς συμβιβασμούς.

Διαβάστε περισσότερα για το Explorer και διαμορφώστε το δικό σας, ή βρείτε τον κοντινότερο σε εσάς εξουσιοδοτημένο έμπορο Ford.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...