Renault Scenic Vision: Αυτονομία 800 km, με χρήση υδρογόνου!

H Renault αποκάλυψε το πρωτότυπο Scenic Vision, το οποίο και κάνει χρήση ενός υβριδικού συστήματος που συνδυάζει την ηλεκτροκίνηση με το υδρογόνο!

  • -
  • -

Η Renault έχει κάνει ξεκάθαρο το στρατηγικό της πλάνο για τα επόμενα χρώμα, με τη γαλλική εταιρεία να στοχεύει σε μία εξ ’ολοκλήρου ηλεκτρική γκάμα στην ευρωπαϊκή αγορά έως το 2030. Παράλληλα, έως το 2040 θέλει να πετύχει ουδετερότητα άνθρακα στη Γηραιά Ήπειρο, αλλά και παγκοσμίως έως το 2050! Η νέες τεχνολογίες είναι ο τρόπος με τον οποίο η γαλλική εταιρεία θα καταφέρει να πετύχει τους συγκεκριμένους στόχους. Και το Scenic Vision αποτελεί ένα δείγμα γραφής τεχνογνωσίας του γαλλικού εργοστασίου και ουσιαστικά μας προϊδεάζει για το τι να περιμένουμε από τη Renault στο μέλλον. Το πρωτότυπο, που δεν δανείζεται τυχαία το όνομα του επαναστατικού για την εποχή του πολυμορφικού Scenic, έχει σχεδιαστεί πάνω σε τρεις βασικούς πυλώνες. Την ουδετερότητα άνθρακα, την ασφάλεια και την πληρότητα.

 
Δείτε ακόμη: Δοκιμάζουμε την plug-in εκδοχή του Renault Captur

Υβριδικό σύστημα κίνησης

Αντλώντας έμπνευση από το Scenic, είναι σύμφωνα με τη Renault το αυτοκίνητο με το οποίο ζεις μαζί του και απολαμβάνεις κάθε στιγμή με την οικογένεια σου μαζί του. Οι Γάλλοι τεχνικοί έτσι οραματίζονται το οικογενειακό αυτοκίνητο του μέλλοντος και η εξωτερική του σχεδίαση αποτελεί προάγγελο ενός ηλεκτρικού μοντέλου που θα παρουσιαστεί το 2024. Θα ανήκει στο C-Segment και θα βασίζεται στην πλατφόρμα CMF-EV. Πίσω στο πρωτότυπο Renault Scenic Vision, το κύριο χαρακτηριστικό του είναι το υβριδικό σύστημα κίνησης.

Αυτό είναι μοναδικό στο είδους και ουσιαστικά συνδυάζει την ηλεκτροκίνηση με το υδρογόνο. Διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα νέας γενιάς, μικρότερη μπαταρία και fuel cells που λειτουργούν με ‘πράσινο’ καύσιμο υδρογόνο. Το ηλεκτρικό μοτέρ είναι ίδιο με αυτό του Megane E-Tech απόδοσης 220 ίππων και παίρνει ενέργεια από μία μπαταρία 40 kWh. Διαθέτει fuel cells ισχύος 15 kW για την επαναφόρτιση σε μεγάλες διαδρομές, κάτι που του επιτρέπει να επεκτείνει την αυτονομία του, καλύπτοντας αποστάσεις έως και 800km.



Δείτε ακόμη: Ποια ηλεκτρικά δρόμου έχουν τεχνολογία από τη Formula 1; 
 

Είναι κατά 95% ανακυκλώσιμο!

Το Scenic Vision ακολουθεί μία νέα προσέγγιση σχεδιασμού που θέλει το 95% των υλικών του είναι να ανακυκλώσιμα. Τα εξωτερικά υλικά (χάλυβας, αλουμίνιο, ανθρακονήματα και πλαστικά) μπορούν όλα να ανακυκλωθούν στο τέλος της ζωής τους, κάτι που ισχύει και για το εσωτερικό. Το αφρώδες υλικό του γεμίσματος, τα υφάσματα και οι ραφές στα ανοιχτά μπεζ καθίσματα, είναι κατασκευασμένα από το ίδιο υλικό, που είναι προϊόν πλήρως ανακυκλωμένου και ανακυκλώσιμου πλαστικού. Αποσπώνται εύκολα από το σκελετό των καθισμάτων, και καθώς δεν περιέχουν χρωστικές ουσίες, είναι ακόμα πιο εύκολο να ανακυκλωθούν.

 

Κορυφαία ενεργητική ασφάλεια

Το πρωτότυπο της Renault ενσωματώνει επίσης μία σειρά νέα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης του οδηγού, όπως το Safety Score που δίνει εξατομικευμένες συμβουλές οδήγησης και σκορ ασφαλείας στον οδηγό στο τέλος κάθε διαδρομής, αλλά και το Safety Coach που φροντίζει για την αναγνώριση κινδύνων και σύμφωνα με τη Renault συμβάλλει στη μείωση των ατυχημάτων κατά 30%. Επιπλέον, προσθέστε και το Safe Guardian, το οποίο αναγνωρίζει και ενεργεί σε περίπτωση απώλειας συγκέντρωσης του οδηγού. Ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο που βελτιώνει την ασφάλεια του αυτοκινήτου, είναι η σχεδίαση του εσωτερικού και του παρμπρίζ, αυξάνοντας κατά 24% το οπτικό πεδίο του οδηγού. Τέλος, διαθέτει αερόσακους τύπου «Cocoon», οι οποίοι βρίσκονται στο εσωτερικό των καθισμάτων και ‘αγκαλιάζουν’ τους επιβάτες σε περίπτωση ατυχήματος, παρέχοντας βέλτιστη προστασία, ενώ, παράλληλα, ελευθερώνουν χώρο μέσα στο αυτοκίνητο.

 

Εξοπλισμός από το μέλλον

Εκτός από το κορυφαίο επίπεδο ασφάλειας, το Scenic Vision θα προσφέρει ευρυχωρία και άνεση στους επιβάτες. Η πρόσβαση στο εσωτερικό του είναι εξαιρετικά εύκολη λόγω της απουσίας της μεσαίας κολώνας και των αντίθετα ανοιγόμενων θυρών, ενώ τα πλαϊνά στηρίγματα για τα καθίσματα έχουν μεταφερθεί προς το εσωτερικό πάνελ της πόρτας, δίνοντας έτσι ακόμα περισσότερο χώρο. Η ζωή στο εσωτερικό του Scenic Vision θα είναι ακόμα πιο άνετη, αφού θα διαθέτει μία σειρά από συστήματα και τεχνολογίες που θα κάνουν ακόμα πιο εύκολη των επιβατών. Ανάμεσα σε αυτά συναντάμε αναγνώριση προσώπου, δέκα πλήρως διαμορφώσιμες οθόνες widget, καθίσματα με ξεχωριστά μικρόφωνα και ηχεία, αλλά και καθαριστή αέρα με φίλτρα ΗΕΡΑ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...