Τα 5 φθηνότερα crossover της αγοράς

Ποτέ άλλοτε οι επιλογές στην crossover κατηγορία δεν ήταν τόσες πολλές και σε ορισμένες περιπτώσεις, τόσο οικονομικές.

  • -
  • -

Πριν από όχι και πολύ καιρό, όταν μιλούσαμε για ένα όχημα με έστω και κάποιες off-road ικανότητες, το μυαλό πήγαινε σε μοντέλα σχετικά μεγαλύτερα σε μέγεθος, κάτι που με την σειρά του σήμαινε πως θα είχαν και αυξημένο κόστος. Δεν έβρισκες εύκολα κάποιο compact, οικονομικό μοντέλο το οποίο να μην λέει όχι και σε μία εκτός δρόμου εξερεύνηση. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει πλέον, με τις διαθέσιμες επιλογές που ξεκινούν κάτω ακόμη και από τις 19.000 ευρώ να είναι πολλές και μάλιστα από όχι μόνο μία κατηγορία.

Παρακάτω θα βρείτε τα 5 φθηνότερα crossover που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην ελληνική αγορά και όλα ξεκινούν με τιμή κάτω των 19.000 ευρώ. Πρόκειται για μοντέλα που ανήκουν στα segments Α και B, με μερικά από αυτά να καταφέρνουν να προσφέρουν ακόμη και το προνόμιο της τετρακίνησης σε αυτό το φάσμα χρημάτων. Πάμε να τα δούμε αναλυτικά:

Dacia Sandero Stepway – από 18.540 €

sandero

Με μοντέρνα εμφάνιση, χώρους και ίσως την καλύτερη αναλογία κόστους-παροχών από όλη την λίστα, το Sandero Stepway είναι μία από τις πιο value for money επιλογές ολόκληρης της αγοράς. Κάτω από το «ταβάνι» των 19.000 € βρίσκουμε την βασική έκδοση βενζίνης των 90 ίππων, ενώ το άκρως αποδοτικό 1.000άρι διπλού καυσίμου των 100 ίππων που λειτουργεί και με υγραέριο (LPG) κοστίζει μόλις 19.270 €!

Διαβάστε εδώ την αναλυτική δοκιμή του.

Hyundai Bayon – από 18.840 €

bayon

Με τιμές που ξεκινούν από τις 18.840 € χάρη στην προωθητική ενέργεια της ελληνικής αντιπροσωπείας, η νεότερη προσθήκη στην SUV γκάμα της Hyundai, το Bayon, κάνει διαθέσιμα τα crossover χαρακτηριστικά σε ένα ευρύ κοινό αγοραστών. Η συγκεκριμένη έκδοση χρησιμοποιεί ένα 1.200άρη μοτέρ βενζίνης απόδοσης 84 ίππων.

Μάθετε περισσότερα για το μοντέλο στην αναλυτική δοκιμή του.

Kia Picanto X-Line – από 17.290 €

picanto

Μπορεί το μικρό Picanto X-Line να φλερτάρει με τα όρια της έννοιας crossover, αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν φέρει όσα απαιτεί ένας τέτοιος χαρακτηρισμός. Είναι ψηλότερο, ελαφρώς μεγαλύτερο σε διαστάσεις από το συμβατικό Picanto και εξοπλισμένο με όλα τα απαραίτητα στοιχεία από πλευράς εμφάνισης, τα οποία αναδεικνύουν τον περιπετειώδη χαρακτήρα του. Οι τιμές για την έκδοση X-Line ξεκινούν από τις 17.290 € με τον κινητήρα βενζίνης των 1.200 κυβικών και 84 ίππων χάρη στην προωθητική ενέργεια των 500 € που προσφέρει αυτή τη στιγμή η ελληνική αντιπροσωπεία.

Διάβασε την δοκιμή του Kia Picanto X-Line 1.0T των 100 ίππων εδώ.

Suzuki Ignis – από 15.880 €

ignis

Το Suzuki Ignis δίνει μαθήματα στο πως να προσφέρεις ένα ικανό σύνολο για χωμάτινες καταστάσεις σε τιμή-έκπληξη. Όχι μόνο είναι αρκετά οικονομικό στην βασική του έκδοση, αλλά ακόμη και με την επιλογή της τετρακίνητης έκδοσης, το κόστος δεν ξεπερνά τις 17.480 €.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε την δοκιμή του Suzuki Ignis 1.2 DualJet Hybrid CVT.

Toyota Aygo X – από 15.470 €

aygo x

Το μικρό αυτοκίνητο πόλης στην νέα του γενιά απαλλάχθηκε από την κοινή αστική ενδυμασία και εξοπλίστηκε με πιο δραστήριο χαρακτήρα, όπως άλλωστε φαίνεται και από την εμφάνιση. Οι διαστάσεις μεγάλωσαν ελαφρώς, αλλά τα compact χαρακτηριστικά που το έκαναν κυρίαρχο των πόλεων παραμένουν. Μόνο που τώρα θα σε συνοδέψει και στην εξόρμηση που έχεις προγραμματίσει για το Σαββατοκύριακο. 

Διαβάστε εδώ περισσότερα για το Toyota Aygo X

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...