Τα 5+1 στοιχεία που κάνουν το Hyundai Tucson ξεχωριστό

Το Hyundai Tucson από την πρώτη στιγμή που παρουσιάστηκε ξεχώρισε καθώς αποτελούσε σημαντικό εξελικτικό βήμα για την εταιρεία, με στοιχεία όπως τα φώτα που αποτελούν κομμάτι της μάσκας να τραβάνε τα βλέμματα.

  • -
  • -

Με το Tucson, η Hyundai κάνει ένα βήμα μπροστά και φέρνει στην γκάμα της τεχνολογίες που δεν είχε εφαρμόσει στο παρελθόν, προσφέροντας πλέον ένα σημαντικά αναβαθμισμένο προϊόν. Από αυτά εμείς ξεχωρίζουμε τα 5+1 που είναι πιο σημαντικά ή πιο εντυπωσιακά.

1. Πλήρης γκάμα κινητήρων και κιβωτίων-τετρακίνηση με κάθε κινητήρα

Tucson

Το Tucson είναι από τα ελάχιστα μοντέλα της αγοράς που προσφέρονται με τόσο μεγάλη γκάμα κινητήρων. Ουσιαστικά, διαθέτει όλες τις εναλλακτικές που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην αγορά, εκτός από αμιγώς ηλεκτρική. Συγκεκριμένα, ο υποψήφιος αγοραστής διαλέγει ανάμεσα σε ήπια υβριδικούς κινητήρες βενζίνης, ήπια υβριδικό κινητήρα diesel, υβριδικό βενζινοκινητήρα και plug-in υβριδικό σύνολο. Σημαντικό στοιχείο είναι ότι όλες οι επιλογές είναι στα 1,6 λίτρα, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν μεγάλες επιβαρύνσεις σε φορολογικό επίπεδο.

Tucson

Εκτός από τους κινητήρες, το Tucson προσφέρει πολλές ελευθερίες και στα κιβώτια ταχυτήτων, καθώς προσφέρεται με χειροκίνητο 6 σχέσεων (iMT), αυτόματο 6 σχέσεων και αυτόματο διπλού συμπλέκτη με 7 σχέσεις, αναλόγως έκδοσης.

Σα να μην ήταν αρκετά τα παραπάνω, σημαντική ελευθερία υπάρχει και στη μετάδοση της κίνησης, καθώς το κορεατικό SUV μπορεί να κινείται μόνο από τον μπροστά άξονα ή να στέλνει την ισχύ του κινητήρα και στους τέσσερις τροχούς. Χαρακτηριστικά, είναι το μοναδικό diesel τετρακίνητο στην κατηγορία.

2. Σουίτα υπηρεσιών Bluelink

TucsonΜε την ονομασία Bluelink περιγράφονται μια σειρά από δυνατότητες και υπηρεσίες που προσφέρει το αυτοκίνητο στο κάτοχό του, οι περισσότερες εκ των οποίων έχουν άμεση σχέση με το κινητό του και εκτελούνται μέσω αυτού. Μεταξύ των υπηρεσιών περιλαμβάνονται η αποστολή προορισμού στο αυτοκίνητο, το κλείδωμα και ξεκλείδωμα από απόσταση, η live πληροφόρηση για τιμές καυσίμου, η πλοήγηση μέσω cloud για ακριβή υπολογισμό παραμέτρων όπως η ώρας άφιξης, ο εντοπισμός αυτοκινήτου σε περίπτωση που έχουμε ξεχάσει πού το παρκάραμε, ο πλήρης διαγνωστικός έλεγχος, η εύρεση χώρου parking, αλλά και η συνέχιση πλοήγησης ακόμα και όταν βγούμε από το αυτοκίνητο, ώστε να φτάσουμε με τα πόδια μέχρι το ακριβές σημείο που θέλουμε να πάμε.

3. Ομπρέλα συστημάτων ασφαλείας Smart Sense

TucsonΣτην ίδια νοοτροπία με τις υπηρεσίες Bluelink, με τον όρο Smart Sense η Hyundai περιγράφει μία πολύ μεγάλη «ομπρέλα» συστημάτων ασφαλείας. Τα κυριότερα από αυτά είναι το αυτόματο φρενάρισμα, το adaptive cruise control, η διατήρηση στο κέντρο της λωρίδας κυκλοφορίας, η προειδοποίηση ασφαλούς εξόδου όταν πάμε να βγούμε από το αυτοκίνητο, η αποφυγή σύγκρουσης με κάθετα διερχόμενα κατά την όπισθεν κίνηση, η αυτόματη λειτουργία της μεγάλης σκάλας των φώτων.

Δείτε ακόμα: Video με τη δοκιμή του Hyundai Tucson Hybrid

Τελευταίο και ίσως πιο εντυπωσιακό όλων είναι το Highway Drive Assist. Πρόκειται για σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης, το οποίο συνδυάζει τη διατήρηση στο κέντρο της λωρίδας με δεδομένα από τους χάρτες του συστήματος πλοήγησης, ώστε να αναλαμβάνει σε κάποιο βαθμό τον έλεγχο του αυτοκινήτου κατά την κίνηση σε αυτοκινητόδρομο.

4. Αερόσακος μεταξύ οδηγού-συνοδηγού

Tucson

Έχουμε συνηθίσει στην ύπαρξη πολλών αερόσακων στις καμπίνες των σύγχρονων αυτοκινήτων, όμως ένα σημείο που δεν είχαμε σκεφτεί ήταν ανάμεσα στον οδηγό και τον συνοδηγό. Ωστόσο, πρόκειται για μία πολύ καλή ιδέα, καθώς σε ένα ατύχημα δεν είναι δύσκολο να χτυπήσουν οι δύο μπροστά επιβάτες μεταξύ τους. Χάρη σε αυτόν τον αερόσακο, μία τέτοια πιθανότητα παύει να υφίσταται και η ασφάλεια αυξάνεται ακόμα περισσότερο.

Δείτε ακόμαVideo με τη δοκιμή του Hyundai Tucson 48V Hybrid 180 PS

5. Παρκάρει μόνο του χάρη στο Remote Smart Park Assist (RSPA)

Tucson

Θέλεις το αυτοκίνητό σου να παρκάρει μόνο του; Το Tucson το κάνει και μάλιστα χωρίς να είσαι καν στην καμπίνα του. Ναι, η Hyundai προσφέρει την εν λόγω τεχνολογία στο SUV της. Αν ο οδηγός βρει μία θέση στάθμευσης αλλά καταλαβαίνει ότι παρκάροντας εκεί δε θα υπάρχει αρκετό πλάτος ώστε να ανοίξει η πόρτα, μπορεί να βγει από πριν και να πατήσει το κατάλληλο πλήκτρο στο τηλεχειριστήριο, ώστε το αυτοκίνητο να παρκάρει μόνο του. Αντίστοιχα, όταν θέλει να φύγει πατάει ένα κουμπί και το αυτοκίνητο ξεπαρκάρει μόνο του.

 +1. Σου δείχνει στο καντράν ακόμα και αυτά που δεν μπορείς να δεις με την Blind spot camera

TucsonΠας να αλλάξεις λωρίδα και συνειδητοποιείς με τον δύσκολο τρόπο ότι υπήρχε ένα αυτοκίνητο στην τυφλή γωνία, το οποίο δεν είχες δει βάζοντας σε κίνδυνο το δικό σου αυτοκίνητο αλλά και εκείνο που βρισκόταν δίπλα σου. Με το Tucson αυτό το πρόβλημα λύνεται καθώς όχι μόνο σε ειδοποιεί ότι υπάρχει κάποιο όχημα στην τυφλή γωνία με κάποια ηχητική ή οπτική ειδοποίηση, αλλά ενεργοποιεί τη σχετική κάμερα και σου δείχνει το όχημα που εντόπισε στον ψηφιακό πίνακα οργάνων, στο καντράν. Τέτοιες καινοτόμες λύσεις πάνε την ασφάλεια ένα βήμα παρακάτω.

Ποιο χαρακτηριστικό σε εντυπωσίασε περισσότερο; Θεωρείς ότι υπάρχει κάποιο εντυπωσιακότερο που δεν το βάλαμε;

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...