Γύρη στο αυτοκίνητο. Τι να προσέξω;

Η άνοιξη μπορεί να είναι η ιδανική περίοδος για να αρχίσετε τις βόλτες με το αυτοκίνητο, αλλά όχι και τόσο για να παρκάρετε κάτω από δέντρα.

  • -
  • -
Γύρη στο αυτοκίνητο. Τι να προσέξω;

Με τον καιρό να γίνεται καλύτερος, όλα τα δέντρα ανθίζουν και η παραμονεύει ώστε να κάνει την συντήρηση του αυτοκινήτου σου λίγο πιο δύσκολη. Οι περισσότεροι άνθρωποι βρίσκουν την κίτρινη μεμβράνη απλώς ενοχλητική, χωρίς να γνωρίζουν τη ζημιά που μπορεί να προκαλέσει τόσο στο εξωτερικό, αλλά και στο εσωτερικό του οχήματος τους. Απλώς σκουπίζοντας τα παράθυρα ή ψεκάζοντας το αυτοκίνητο με νερό δεν θα λυθεί το πρόβλημα. Αυτό μπορεί όχι μόνο να χαράξει το χρώμα αλλά και να το καταστρέψει κιόλας, καθώς η γύρη έχει όξινη δράση. Παρακάτω ακολουθούν 5 συμβουλές για να προστατέψετε το αυτοκίνητο σας:

1. Πλύντε καλά το αυτοκίνητο

Ας ξεκινήσουμε από τα προφανή. Με τη γύρη να είναι τόσο μικρή, που μπορεί να κρυφτεί σε κάθε γωνιά και σχισμή. Το να πάτε σε ένα πλυντήριο αυτοκινήτων ή να το κάνετε μόνοι σας με το χέρι, θα διασφαλίσει ότι όχι μόνο θα απαλλαγείτε από τη γύρη αλλά θα αποφύγετε και τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στο εξωτερικό του αυτοκινήτου σας. Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσετε μερικά πλυσίματα στο πρόγραμμα τους ανοιξιάτικους μήνες, αλλά σε βάθος χρόνου το όχημα σας θα σας ευγνωμονεί.

Δείτε ακόμη: Πλύσιμο αυτοκινήτου: Τα 5 μεγαλύτερα λάθη που μπορεί να κάνεις

2. Απλώστε κερί προστασίας

Η προσθήκη μίας προστατευτικής στρώσης κεριού καθιστά λιγότερο πιθανό να κολλήσει η γύρη στο αυτοκίνητο σας. Παράλληλα κρατά και το χρώμα σε εξαιρετική κατάσταση.

3. Ελέγξτε το φίλτρο του κινητήρα

Το φίλτρο του κινητήρα σας συλλέγει όλη τη σκόνη και τα σκουπιδάκια που μπορεί να παραμονεύουν να εισχωρήσουν στην εισαγωγή – μεταξύ των οποίων και η γύρη – και τα κρατά έξω από αυτή. Καλό θα ήταν να τσεκάρετε σε τι κατάσταση βρίσκεται και ιδανικά αν έχετε διανύσει και τα χιλιόμετρα που προβλέπει ο κατασκευαστής του οχήματος σας για την αλλαγή φίλτρου αέρα, να το αντικαταστήσετε μόλις περάσει αυτή η «δύσκολη» περίοδος.

4. Αντικαταστήστε το φίλτρο καμπίνας

Το φίλτρο του κινητήρα δεν είναι το μόνο για το οποίο θα πρέπει να έχετε προνοήσει. Κρατήστε τον αέρα στο εσωτερικό της καμπίνας καθαρό, αντικαθιστώντας το αντίστοιχο φίλτρο. Εάν έχετε αλλεργίες, αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα σημαντικό! Βοηθά επίσης στη μείωση του στρώματος της κίτρινης μεμβράνης που μπορεί να εμφανιστεί στο εσωτερικό του αυτοκινήτου σας.

Δείτε ακόμη: Service στο air condition: Γιατί τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να το κάνεις

5. Καθαρίστε τις λεπίδες των υαλοκαθαριστήρων

Η γύρη μπορεί να συσσωρεύεται πάνω στους υαλοκαθαριστήρες κάθε φορά που τους χρησιμοποιείται για να καθαρίσετε το παρμπρίζ σας. Σιγά σιγά αυτή η συσσώρευση μετατρέπεται σε πάστα που απλώνεται στο τζάμι μέσα από το οποίο προσπαθείτε να δείτε. Γι’ αυτό καλό είναι να καθαρίζετε τους υαλοκαθαριστήρες σας μία φορά την εβδομάδα περνώντας μια χαρτοπετσέτα κατά μήκος των λεπίδων.

 

 

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...