Πίεση ελαστικών: Πρέπει να τη μειώσω όταν ζεσταίνει ο καιρός;

Οι ακραίες θερμοκρασίες που συναντάμε στη χώρα μας κατά την καλοκαιρινή περίοδο έχουν αντίκτυπο και στα ελαστικά των αυτοκινήτων μας.

  • -
  • -
Πίεση ελαστικών: Πρέπει να τη μειώσω όταν ζεσταίνει ο καιρός;

Η Ελλάδα είναι μια χώρα με… δύσκολο καλοκαίρι. Τα κλιματιστικά δουλεύουν υπερωρίες και κατά τη διάρκεια της ημέρας, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που έχουμε να αντιμετωπίσουμε ακόμη και 40 βαθμούς Κελσίου. Τι σημαίνει αυτό για το αυτοκίνητό μας; Αρχικά, θα πρέπει να φροντίσουμε να βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Το κύκλωμα ψύξης του κινητήρα και το σύστημα κλιματισμού χρειάζονται σίγουρα έλεγχο για να είναι σωστά προετοιμασμένα, ωστόσο υπάρχουν και άλλοι τομείς που απαιτούν την προσοχή μας. Όπως τα ελαστικά!

Η ζέστη επηρεάζει τα ελαστικά του αυτοκινήτου;

Σίγουρα ναι. Ο ζεστός αέρας στο εσωτερικό ενός ελαστικού έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της πίεσής του, αφού αυτός διογκώνεται με τη θερμοκρασία. Ο οδηγός, οφείλει να διατηρεί πάντα τα ελαστικά του στο σωστό επίπεδο, ώστε να πετυχαίνει την καλύτερη αναλογία άνεσης-κρατήματος-κατανάλωσης-φθοράς. Η σύσταση του κατασκευαστή σε ο,τι αφορά την πίεση ελαστικών είναι πάντα η καλύτερη και εντοπίζεται σε ταμπελάκι στο εσωτερικό της πόρτας του οδηγού ή της τάπας πλήρωσης καυσίμου. Επίσης, αναγράφεται και στο εγχειρίδιο χρήσης (manual).

Μειώνω την πίεση στα λάστιχα όταν έχει ζέστη;

Πριν απαντήσουμε σε αυτό το ερώτημα θα πρέπει να διευκρινίσουμε κάτι. Η πίεση, πρέπει να μένει πάντα σταθερή μέσα στο ελαστικό μας. Όπως είπαμε πριν, ο αέρας στο εσωτερικό του ελαστικού διογκώνεται με τις υψηλές θερμοκρασίες, άρα η επιθυμητή πίεση επιτυγχάνεται με μικρότερη ποσότητα αέρα.

Δείτε ακόμη: Ποια είναι η σωστή πίεση ελαστικών για το αυτοκίνητό μου;

Συνεπώς όχι, δεν ρίχνουμε για κανένα λόγο την πίεση στο ελαστικό, απλώς αφαιρούμε λίγο αέρα για να φτάνει στην επιθυμητή πίεση και να μη την ξεπερνά. Σε μια ζεστή ημέρα μετράμε στην αρχή της διαδρομής μας τον αέρα στα λάστιχα. Αν είμαστε τακτικοί με τη συγκεκριμένη διαδικασία, λογικά η πίεση θα είναι μεγαλύτερη από το ενδεδειγμένο λόγω της θερμοκρασίας. Αφαιρούμε λίγο αέρα μέχρι η πίεση να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο, βιδώνουμε τις βαλβίδες και ξεκινάμε.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...