Παραλιακή: Η Τροχαία έκοψε 147 κλήσεις σε ένα βράδυ

Η αστυνομία της Αττικής έκανε «έφοδο» στην παραλιακή, αφαιρώντας πινακίδες και άδειες οδήγησης.

  • -
  • -
Παραλιακή: Η Τροχαία έκοψε 147 κλήσεις σε ένα βράδυ

Στοχευμένες δράσεις και εξειδικευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, πραγματοποιήθηκαν το βράδυ του περασμένου Σαββάτου προς το πρωί της Κυριακής (7-8/5/2022) στην περιοχή της παραλιακής (Παλαιό Αεροδρόμιο - Λαιμό Βουλιαγμένης- Δέλτα Βάρκιζας), με σκοπό την αντιμετώπιση των αυτοσχέδιων αγώνων, καθώς και άλλων επικίνδυνων παραβάσεων που οδηγούν σε τροχαία ατυχήματα, διαταράσσουν την ασφάλεια των συγκοινωνιών και την ομαλή και ασφαλή κίνηση των πολιτών.

Στους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν συμμετείχαν αστυνομικοί του Α΄ Τμήματος Τροχαίας Νοτιοανατολικής Αττικής, του Τμήματος Τροχαίας Καλλιθέας και των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής.

paraliaki

Συνολικά διενεργήθηκαν 430 τροχονομικοί έλεγχοι οδηγών και οχημάτων και βεβαιώθηκαν 147 παραβάσεις, για τις οποίες επιβλήθηκαν τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα.

Οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν ήταν:

98 για υπερβολική ταχύτητα

24 για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος

11 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας

5 για μη χρήση κράνους

4 για επικίνδυνους ελιγμούς

3 για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης

1 ανασφάλιστο όχημα

1 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη

Επιπρόσθετα, αφαιρέθηκαν 5 ζεύγη πινακίδων και ισάριθμες άδειες κυκλοφορίας οχημάτων καθώς και 37 άδειες ικανότητας οδήγησης.

Τέλος, ακινητοποιήθηκαν 13 οχήματα.

Διαβάστε επίσης: Ποια μέρα της εβδομάδας είναι πιθανότερο να τρακάρεις στην Ελλάδα;

Οι έλεγχοι θα συνεχισθούν με την ίδια ένταση και σε άλλες περιοχές της Αττικής, που παρουσιάζουν αυξημένη και επικίνδυνη παραβατικότητα, ενώ παράλληλα θα ενταθούν οι έλεγχοι για παραβίαση κυκλοφορίας οχημάτων στη λωρίδα έκτακτης ανάγκης.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...