Έρευνα: Ποια μέρα της εβδομάδας είναι πιθανότερο να τρακάρεις στην Ελλάδα;

Ενημερώσου και μείωσε στο ελάχιστο τις πιθανότητες του να εμπλακείς σε ατύχημα.

  • -
  • -

Πανικός! Η πικρή αλήθεια των ελληνικών δρόμων είναι πως αυτή η λέξη ίσως να είναι η ιδανική για να περιγράψει την κατάσταση που επικρατεί εκεί έξω. Όλοι βιάζονται, όλοι πιστεύουν ότι έχουν δίκιο και κυρίως όλοι θεωρούν πως είναι οι καλύτεροι οδηγοί που κυκλοφορούν. Και κάπως έτσι καταλήγουμε όλοι να καθυστερούμε καθημερινά να φτάσουμε στον προορισμό μας, άλλες φορές κατά 5 λεπτά και άλλες κατά 1 ώρα, επειδή κάποιοι κατάφεραν να εμπλακούν σε τρακάρισμα και να δημιουργήσουν ένα πραγματικό κυκλοφοριακό κομφούζιο.

Με αφορμή αυτή την εξαιρετική κατάσταση λοιπόν που επικρατεί, η Hellas Direct πραγματοποίησε μία έρευνα στην οποία βλέπουμε όχι μόνο τις ώρες όπου συμβαίνουν πιο συχνά ατυχήματα αλλά ακόμη και τις χειρότερες μέρες της εβδομάδας ή τους χειρότερους μήνες μέσα στο έτος. Τα αποτελέσματα προέκυψαν από στοιχεία που συλλέχθηκαν μέσα στο περασμένο έτος.

Ποια ημέρα της εβδομάδας είναι πιο πιθανό να τρακάρεις;

Άμα μία μέρα έχει βαλθεί να παραμείνει η πιο αντιπαθητική από όλες, πάει και τελείωσε. Φυσικά λόγος γίνεται για την Δευτέρα, η οποία όπως δείχνουν τα στατιστικά είναι η πιο ζημιάρα από τις επτά με ποσοστό 17,5%. Γενικά όλο το πενθήμερο από Δευτέρα έως και Παρασκευή βρίσκεται σε σχετικά κοντινά επίπεδα, αλλά η πρώτη μέρα μετά το Σαββατοκύριακο είναι αυτή που κάνει την διαφορά, με την Τετάρτη να ακολουθεί στο 16,9%.

ereuna-atiximata-imeres

Ποιος είναι ο μήνας με τα περισσότερα ατυχήματα;

Εδώ είχαμε αρκετούς δυνατούς «παίκτες», με 5 από τους 12 μήνες να ισοφαρίζουν για την δεύτερη θέση. Κοιτώντας την συνολική εικόνα, τα ατυχήματα αυξάνονται σταδιακά από την αρχή του έτους μέχρι και τον Δεκέμβρη όπου ήταν ο χειρότερος μήνας σύμφωνα με την έρευνα. Εδώ ίσως να έπαιξαν ρόλο για τα μέτρα κατά του κορονοϊού, με το σταδιακό άνοιγμα να επηρεάζει μάλλον τα αποτελέσματα. Η εξαίρεση φυσικά μέσα στο έτος φαίνεται να είναι ο Αύγουστος, με τον μήνα των διακοπών να βρίσκεται πάντα χαμηλά.

ereuna-atiximata-mines

Ποια ώρα όμως την ημέρας είμαστε πιο επιρρεπείς στα ατυχήματα;

Χωρίζοντας το 24ωρο σε 8 τρίωρα, μάλλον δεν σας κάνει εντύπωση βλέποντας πιο διάστημα της ημέρας σημειώνει το μεγαλύτερο ποσοστό. Με 25,2% από τις 12 το μεσημέρι έως και τις 15:00 έχουμε τον μεγαλύτερο αριθμό σημειωμένων ατυχημάτων. Πριν και μετά από αυτές τις ώρες βλέπουμε μία σταδιακή μείωση πλησιάζοντας προς το βράδυ και τις πρώτες πρωινές ώρες, με το διάστημα από τις 3:00 έως και τις 6:00 τα ξημερώματα να δείχνει το πιο ήσυχο.

ereuna-atiximata-ores

Τώρα λοιπόν που έχεις μια εικόνα του πότε είναι χειρότερα τα πράγματα εκεί έξω – όχι πως δεν ήξερες ήδη – προσπάθησε να προφυλαχτείς όσο μπορείς, τόσο για την ασφάλεια σου, όσο και για την ψυχική σου ηρεμία.

Πηγή: Hellas Direct

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...