Το Opel Corsa κλείνει τα 40 και συνεχίζει!

Με πάνω από 14 εκατομμύρια πωλήσεις, το supermini της Opel συνεχίζει δυναμικά και στην ηλεκτρική εποχή με το Corsa-e

  • -
  • -

Το 2022 είναι μία επετειακή χρονιά για την Opel καθώς γιορτάζει τα 160 χρόνια της και, την ίδια στιγμή, ένα από τα μεγαλύτερα best seller της γιορτάζει τα 40ά του γενέθλια. Το Corsa λανσαρίστηκε το 1982 και τώρα, στην 6η γενιά του, γνωρίζει μεγαλύτερη ζήτηση από ποτέ. Πέρσι, ήταν το πιο δημοφιλές μικρό αυτοκίνητο στη Γερμανία και best seller μοντέλο στη Μ. Βρετανία. Το ηλεκτρικό Opel Corsa-e κέρδισε τον τίτλο “Χρυσό Τιμόνι 2020” και ήδη αντιπροσωπεύει περίπου το 25% των συνολικών πωλήσεων του Corsa.

Για να γίνει όμως πλήρως αντιληπτή η δημοτικότητα του γερμανικού supermini από το 1982 που έκανε το ντεμπούτο του, πρέπει πρώτα να ανατρέξουμε σε ένα ακόμα επιτυχημένο μοντέλο με το έμβλημα του Κεραυνού: το Opel Kadett. Ένα μικρό αυτοκίνητο που επινοήθηκε και σχεδιάστηκε με σκοπό να κάνει τη μετακίνηση προσιτή στους πολλούς, σε μια εποχή που η απόκτηση και οδήγηση ενός αυτοκινήτου θεωρούνταν πραγματική πολυτέλεια. Στη συνέχεια, με το πέρασμα των δεκαετιών και καθώς η ευημερία αυξανόταν, οι πελάτες έγιναν πιο επιλεκτικοί. Το δεύτερο μισό του 20ού αιώνα το μικρό Kadett απέκτησε μεγαλύτερες διαστάσεις και περισσότερη ισχύ, με την άφιξη κάθε νέας έκδοσης να πλησιάζει όλο και περισσότερο την compact κατηγορία. Έτσι, δημιουργήθηκε μια κενή θέση κάτω από το κλασικό entry μοντέλο της Γερμανικής εταιρείας.

Δείτε ακόμη: Δοκιμάζουμε το Opel Corsa 1.5 D 102 PS

Επομένως, είχε φτάσει η ώρα για ένα νέο, μικρό αυτοκίνητο και, συγκεκριμένα, για το Corsa. Το μικρό μοντέλο βγήκε από τη γραμμή παραγωγής του νέου εργοστασίου αυτοκινήτων στη Zaragoza για πρώτη φορά το φθινόπωρο του 1982 και αμέσως ξεκίνησε την πορεία του να γίνει best seller για την Opel. Μέχρι σήμερα, 40 χρόνια μετά το λανσάρισμά του, έχουν κατασκευαστεί πάνω από 14 εκατομμύρια Corsa, κυρίως στα εργοστάσια της Zaragoza και του Eisenach.

Δείτε ακόμη: Δοκιμάζουμε το ηλεκτρικό Opel Corsa-e

Αυτή η επιτυχία οφείλεται, μεταξύ άλλων, στις τεχνολογικές καινοτομίες που φέρουν οι διάφορες γενιές του Corsa, οι οποίες μέχρι πρότινος ήταν διαθέσιμες μόνο σε αυτοκίνητα μεγαλύτερης κατηγορίας. Μεταξύ αυτών είναι συστήματα ασφάλειας και υποστήριξης οδηγού, όπως ABS και αερόσακοι, μπροστινή κάμερα με ένδειξη απόστασης, αναγνώριση οδικών σημάτων, lane keep assist και, πιο πρόσφατα, η τεχνολογία φωτισμού adaptive Intelli-Lux LED Matrix. Τώρα, στην έκτη γενιά του, το best seller μικρό αυτοκίνητο δείχνει πόσο έτοιμο είναι για το μέλλον, αφού από το 2019 κυκλοφορεί για πρώτη φορά και ως αμιγώς ηλεκτρικό Opel Corsa-e με μπαταρία.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...