7 ρολόγια (πολύ) πιο ακριβά από την Bugatti Chiron

Είναι ποτέ δυνατό ένα ρολόι, να κοστίζει περισσότερα χρήματα από όσα απαιτούνται ώστε κάποιος να αγοράσει ένα από τα ταχύτερα αυτοκίνητα του κόσμου; Και όμως γίνεται.

  • -
  • -

Η Bugatti Chiron είναι ένα από τα πιο γρήγορα αυτοκίνητα που έχουν κατασκευαστεί ποτέ, όμως ταυτόχρονα είναι και ένα από τα πιο ακριβά. Χαρακτηριστικά, οι τιμές της ξεκινούν από τα 3,3 εκατομμύρια δολάρια, ενώ προς τα πάνω δεν υπάρχει όριο καθώς ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να τη διαμορφώσει όπως θέλει, πληρώνοντας το ανάλογο αντίτιμο.

Παρά το υπέρογκο ποσό που κοστίζει η αγορά μίας Bugatti Chiron, υπάρχουν ρολόγια τα οποία θα απαιτήσουν από όποιον θελήσει να τα αγοράσει, τη δαπάνη σαφώς περισσότερων χρημάτων.

1. Louis Moinet Meteoris-4,6 εκατ. δολάρια

Bugatti

Στην πραγματικότητα πρόκειται για συλλογή τεσσάρων ρολογιών, τα οποία έρχονται σε δύο διαφορετικά σχέδια. Το στοιχείο που τα ξεχωρίζει είναι ότι στο εσωτερικό του καθενός υπάρχει κομμάτι από διαφορετικό μετεωρίτη, ενώ σε ένα από αυτά υπάρχει κομμάτι από βράχο που έχει έρθει από τη Σελήνη.

2. Jacob & Co. The Billionaire-18 εκατ. δολάρια

Bugatti

Πρόκειται για ρολόι το οποίο παράγεται κανονικά, όμως δεν είναι εύκολο να το βρει κάποιος. Συνολικά αποτελείται από διαμάντια 260 καρατίων, ενώ δε διαθέτει καντράν, με αποτέλεσμα ο μηχανισμός να είναι ορατός.

3. Patek Philippe Henry Graves Supercomplication-24 εκατ. δολάρια

Bugatti

Η εν λόγω δημιουργία από την Patek Philippe έχει σκοπό να τιμήσει έναν από τους μεγαλύτερους συλλέκτες ρολογιών της εταιρείας, έναν τραπεζίτη που ονομαζόταν Henry Graves. Όσον αφορά το Supercomplication, αυτό αναφέρεται στις πάρα πολλές λειτουργίες που έχει. Στην ωρολογοποιία αναφέρεται ως Complication κάθε λειτουργία ενός ρολογιού πέραν της ένδειξης της ώρας. Π.χ. η ημερομηνία είναι ένα Complication, το χρονόμετρο ένα άλλο κ.ο.κ. Το συγκεκριμένοι ρολόι έχει 24 λειτουργίες, κάτι που δικαιολογεί εύκολα τον χαρακτηρισμό Supercomplication.

Δείτε ακόμα: O Ronaldo αγόρασε ρολόι Bugatti που κοστίζει…2 περιουσίες [video]

4. 201-carat Chopard-25 εκατ. δολάρια

Bugatti

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό από την ονομασία, αυτό το ρολόι από τη Chopard αποτελείται από διαμάντια 201 καρατιών. Πρόκειται για ένα ροζ διαμάντι 15 καρατιών, ένα μπλε διαμάντι 12 καρατιών και ένα λευκό διαμάντι στα 11 καράτια. Τα υπόλοιπα είναι μικρότερα λευκά και κίτρινα διαμάντια που συνολικά φτάνουν τα 163 καράτια. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα κόσμημα που τυχαίνει να λέει και την ώρα.

5. Jaeger LeCoultre Joaillerie 101 Manchette-26 εκατ. δολάρια

Bugatti

Αυτό που βλέπουμε στη φωτογραφία είναι το μοναδικό αντίγραφο της εν λόγω δημιουργίας. Ουσιαστικά είναι ένα κόσμημα (βραχιόλι-μανσέτα) το οποίο δημιουργήθηκε για να εορταστούν τα 60 χρόνια της Βασίλισσας Ελισάβετ στο θρόνο της Βρετανίας. Αποτελείται από 576 διαμάντια και μόλις ένα μικρό τετραγωνάκι είναι το κομμάτι που δείχνει την ώρα. Βέβαια ποιος κοιτάει τι ώρα είναι όταν φοράει κάτι τέτοιο;

6. Graff Diamonds Fascination-40 εκατ. δολάρια

Bugatti

Το «Diamonds Fascination» είναι ένα αστραφτερό ρολόι χειρός που κατασκευάστηκε από μια εταιρεία εσωτερικού χώρου με έδρα το Μονακό, η οποία ονομάζεται Graff. Διαθέτει λευκά διαμάντια από την Graff στα 152,96 καράτια, ενώ κρύβει και ένα επιπλέον χαρακτηριστικό. Πρόκειται για ένα αφαιρούμενο δαχτυλίδι με διαμάντια 38,13 καρατιών σε σχήμα αχλαδιού, που βρίσκεται στο κέντρο του ρολογιού.

7. Graff Diamonds Hallucination-55 εκατ. δολάρια

Bugatti

Από την Graff προέρχεται και το ακριβότερο ρολόι της λίστας μας, το οποίο διαθέτει στο εσωτερικό του κομμάτια από χαλαζία. Το μπρασελέ είναι κατασκευασμένο από πλατίνα όμως δεν είναι ορατό στο μάτι, καθώς στο σύνολό του είναι καλυμμένο από περίπου 100 διαμάντια σε ποικιλία σχημάτων και χρωμάτων, τα οποία αθροιστικά φτάνουν τα 110 καράτια.

Ποιο από αυτά σας αρέσει περισσότερο και ποιο θα αγοράσετε για τη συλλογή σας;

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...