Τι είναι αυτό το διάφανο πλαστικό στην τάπα των Skoda; [video]

Οι οδηγοί των μοντέλων της Skoda αν ανοίξουν την τάπα του καυσίμου θα βρουν ένα διάφανο πλαστικό εξάρτημα. Τι είναι αυτό και για ποιο λόγο βρίσκεται εκεί;

  • -
  • -

Η απάντηση είναι απλή αλλά και ταυτόχρονα ιδιαίτερα έξυπνη. Πρόκειται για μία από τις λύσεις που έχει φέρει η Skoda σε πολλά από τα μοντέλα της και εντάσσονται στη νοοτροπία Simply Clever.

Ξύνει τον πάγο

Αυτό το πλαστικό βρίσκεται εκεί ώστε ο οδηγός να μπορεί να καθαρίσει τον πάγο από το παρμπρίζ όταν έχει ρίξει χιόνι ή απλά έχει προηγηθεί ένα πολύ κρύο βράδυ. Έτσι, ο οδηγός κερδίζει πολύτιμο χρόνο καθώς δε χρειάζεται να περιμένει ώστε να ζεσταθεί ο κινητήρας, να ανάψει τον κλιματισμό και τότε να αρχίσει να ξεπαγώνει το τζάμι. Αντίθετα, απλά ξύνει τον πάγο και είναι έτοιμος να φύγει.

Skoda

Πέρα από την ύπαρξη της «ξύστρας πάγου» στο αυτοκίνητο, έξυπνο είναι και το σημείο όπου έχει τοποθετηθεί. Η τάπα της βενζίνης είναι εύκολα προσβάσιμη, ενώ σε εκείνο το σημείο δεν τοποθετείται ποτέ κάτι άλλο. Αντίθετα, αν έμπαινε σε κάποιο σημείο στην καμπίνα, θα μπορούσε να μπλεχτεί με άλλα αντικείμενα, κάνοντας δύσκολη την αναζήτησή της όταν αυτό θα είναι απαραίτητο.

Σου λέει αν πρέπει να αλλάξεις ελαστικά

Εκτός από «ξύστρα πάγου» αυτό το διάφανο πλαστικό έχει μία ακόμα λειτουργία, η οποία μάλιστα συμβάλλει πάρα πολύ στη βελτίωση της οδικής ασφάλειας. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να μετρήσουμε το βάθος που έχει το πέλμα των ελαστικών μας. Με αυτόν τον τρόπο βρίσκουμε εύκολα αν τα ελαστικά μας είναι σε καλή κατάσταση ή πρέπει να τα αλλάξουμε. Για να γίνει η μέτρηση υπάρχουν γραμμές σε απόσταση 2 χιλιοστών στις κάτω γωνίες της ξύστρας.

Δείτε ακόμα: Skoda Enyaq iV: Μεγαλύτερη αυτονομία και πιο γρήγορη φόρτιση για το 2022

Simply Clever λύσεις

Αυτή δεν είναι η μόνη έξυπνη λύση που προσφέρει η Skoda στα αυτοκίνητά της, καθώς στα μοντέλα από την Τσεχία συναντάμε στοιχεία όπως προστατευτικό θυρών το οποίο εμφανίζεται και εξαφανίζεται αυτόματα, θήκη για ομπρέλα μέσα στις πόρτες, υποδοχές για μικροαντικείμενα στα πλαϊνά των μπροστά καθισμάτων και πλαστικό συγκράτησης για αποδείξεις από διόδια ή/και parking στο μπροστά παρμπρίζ, μεταξύ πολλών άλλων.

Skoda

Η «ξύστρα πάγου» αποτελεί κομμάτι του προαιρετικού εξοπλισμού. Η αγορά της μπορεί να γίνει τόσο κατά την παραγγελία του αυτοκινήτου όσο και σε μεταγενέστερο χρόνο με κόστος 3 ευρώ, ενώ τα μοντέλα στα οποία μπορεί να τοποθετηθεί είναι τα εξής. Rapid (2012-2020), Octavia III (2012-2017), Superb II (2013-2015), Superb III (2015+), Octavia III (2017+), Kodiaq (2016+), Karoq (2017+) και Enyaq (2020+).

Το σύνθημα της Skoda είναι Simply Clever (απλά έξυπνο) και με λύσεις όπως αυτή της ξύστρας πάγου φροντίζει να το επιβεβαιώνει.

Εσείς έχετε δει την ξύστρα πάγου στην τάπα του καυσίμου; Αν ναι, ξέρατε τι είναι και πού χρησιμεύει;

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...