Άδειασε το μεγαλύτερο νεκροταφείο ελαστικών του κόσμου [video]

Το Κουβέιτ φιλοξενούσε μέχρι πρόσφατα το μεγαλύτερο νεκροταφείο ελαστικών στον κόσμο, όμως πλέον έκανε τις απαραίτητες κινήσεις ώστε να το αδειάσει.

  • -
  • -

Μία τεράστιας έκτασης φωτιά ήταν η αφορμή ώστε το Κουβέιτ να αναλάβει δράση και να δώσει λύση σε ένα πάρα πολύ μεγάλης έκτασης πρόβλημα που υπήρχε στην επικράτειά του.

Στο αραβικό κρατίδιο υπήρχε ένα νεκροταφείο ελαστικών στο οποίο σταδιακά συσσωρεύονταν ολοένα και περισσότερα, με τον αριθμό τους να φτάνει κάποια στιγμή στα 42 εκατομμύρια. Πρόκειται για έναν αριθμό που είναι δύσκολο να συνειδητοποιήσουμε το πραγματικό του μέγεθος.

Αυτά τα 42 εκατομμύρια ελαστικά βρίσκονταν σε μία περιοχή της ερήμου για χρόνια, μέχρι που κάποια στιγμή ξέσπασε μία πολύ μεγάλη φωτιά. Από αυτή κάηκαν 7 εκατομμύρια ελαστικά.

Κουβέιτ

Τα προβλήματα που δημιούργησαν όλα αυτά τα ελαστικά

Η ύπαρξη του νεκροταφείου δημιουργούσε μεγάλα περιβαλλοντικά προβλήματα, καθώς η σταδιακή τους φθορά οδηγούσε στην είσοδο μικροπλαστικών στον αέρα και το υπέδαφος. Ωστόσο και η φωτιά δημιούργησε πολύ μεγάλα προβλήματα με τη σειρά της. Η καύση ενός και μόνο ελαστικού δημιουργεί έλαια συνολικού όγκου πάνω από 7 λίτρα. Αυτά τα έλαια μολύνουν οτιδήποτε έρθουν σε επαφή, όπως το χώμα, τον υδροφόρο ορίζοντα και τελικά τη θάλασσα. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για 7 εκατομμύρια ελαστικά.

Δείτε ακόμα: Λάστιχα που παράγουν ρεύμα όσο περιστρέφονται; Και όμως γίνεται

Φυσικά τα προβλήματα από την καύση τόσο μεγάλης ποσότητας ελαστικών έχουν να κάνουν και με την ποιότητα του αέρα, καθώς ο καπνός φαινόταν από το διάστημα. Το χειρότερο σε όλα τα παραπάνω είναι ότι μόλις 7 χιλιόμετρα μακριά βρίσκεται το προάστιο Αλ Τζάχρα της πόλης του Κουβέιτ.

Κουβέιτ

Η λύση των προβλημάτων

Μετά από τα τεράστια προβλήματα που δημιούργησε η φωτιά, η κυβέρνηση του Κουβέιτ αποφάσισε να αναλάβει δράση. Έτσι, κάλεσε μία εταιρεία ειδικευμένη στην ανακύκλωση ελαστικών, ώστε να αναλάβει όλο το έργο. Ταυτόχρονα, αποφάσισε σε εκείνο το σημείο να δημιουργήσει ένα συγκρότημα κατοικιών, με τα ανακυκλωμένα ελαστικά να αποτελούν πλέον την πρώτη ύλη για τα λαστιχένια δάπεδα που τοποθετήθηκαν στις νεόδμητες κατοικίες.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...