Ιεροσυλία! Η Corvette γίνεται ηλεκτρική και τετρακίνητη [video]

Ένα ακόμη εμβληματικό sportcar υποκύπτει στην ηλεκτροκίνηση. Ακόμη και η Corvette θα κινείται τελείως αθόρυβα.

  • -
  • -

Ήταν θέμα χρόνου να συμβεί, αλλά η αλήθεια είναι πως δεν το περιμέναμε τόσο γρήγορα. Η Chevrolet ανακοίνωσε πως η Corvette θα λανσαριστεί πολύ σύντομα ως υβριδική, με το επόμενο βήμα να είναι αυτό που φαντάζεστε. Η πλήρως ηλεκτρική εκδοχή της.

Ο Mark Reuss, πρόεδρος της General Motors, χαρακτήρισε την κίνηση αυτή αναγκαία, καθώς όλοι οι βασικοί ανταγωνιστές της μάρκας και κυρίως οι Ευρωπαίοι, έχουν εξηλεκτρίσει την γκάμα τους και ετοιμάζονται για τη νέα εποχή που θέλει ακόμη και τα αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων να καταργούν τους «βροντερούς» κινητήρες για χάρη του ηλεκτρισμού, προκειμένου να μπορούν να πωληθούν χωρίς περιορισμούς.

Τρομερή δύναμη και επιδόσεις

Η Corvette Hybrid είναι ήδη έτοιμη και αναμένεται να λανσαριστεί προς τα τέλη του έτους. Οι μηχανικοί πραγματοποιούν τις τελικές δοκιμές, δοκιμάζοντας το υβριδικό σύστημα που αποτελείται από τον V8 6,2 lt. κινητήρα κι ένα ηλεκτρικό μοτέρ. Η συνδυαστική απόδοση του μοντέλου αναμένεται να ξεπερνά τους 700 PS, με τις επιδόσεις να είναι «εκρηκτικές».

Δες εδώ την κόντρα ανάμεσα σε δύο αμερικανικούς θρύλους

Όσον αφορά την πλήρως ηλεκτρική Corvette, θα τη δούμε στους δρόμους μέσα στο 2023 ή στις αρχές του 2024. Παρότι η εταιρεία κρατά κλειστά τα χαρτιά της σχετικά με τα χαρακτηριστικά του EV supercar, είναι βέβαιο πως χρησιμοποιεί την τεχνολογία Ultium battery technology. Επίσης, δεν αποκλείεται να φέρει τον κωδικό E-Ray δίπλα στο όνομα.

 

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...