Τι κρύβεται κάτω από το αμάξωμα της GR Corolla;

Ο άνθρωπος που ευθύνεται για τη σχεδίαση της GR Corolla αποκαλύπτει λεπτομέρειες γύρω από το εκρηκτικό ιαπωνικό χάτσμπακ

  • -
  • -

Η αποκάλυψη της Toyota Corolla συνοδευόμενη από τον κωδικό GR, προκάλεσε αίσθηση και ενθουσιασμό στους φίλους της αυτοκίνησης. Η ιαπωνική εταιρεία ουσιαστικά μεταμόρφωσε το χάστμπακ μοντέλο της σε μία πολεμική μηχανή. Ο Naoyuki Sakamoto, τεχνικός διευθυντής του project, αποκάλυψε πως η GR Corolla έχει ελάχιστη σχέση με τα υπόλοιπα μοντέλα της σειράς.

ΔΕΣ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΟΥ TOYOTA YARIS GR ΤΩΝ 116 ΙΠΠΩΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ

 

Βέλτιστη αεροδυναμική και κορυφαία ακαμψία

Η αεροδυναμική σχεδίαση είναι μελετημένη σε σήραγγα για βέλτιστη απόδοση, και κάθε βοήθημα επάνω στο αμάξωμα δεν αποτελεί στοιχείο εντυπωσιασμού. Το σύστημα τετρακίνησης είναι μοναδικό και έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για το συγκεκριμένο αμάξωμα. Το τελευταίο έχει ενισχυθεί σημαντικά και είναι χαρακτηριστικό ότι έχει δεχθεί 349 επιπλέον συγκολλήσεις! Μάλιστα, για να μπορέσει να φιλοξενήσει το σύστημα τετρακίνησης, το διαφορικό και τη νέα πίσω ανάρτηση, έχει επανασχεδιαστεί το πάτωμα, ενώ τελείως καινούργιο είναι και το πίσω μέρος του αυτοκινήτου. Μία ακόμα λεπτομέρεια είναι η τοποθέτηση της μπαταρίας στο πίσω μέρος, για ακόμα καλύτερη κατανομή βάρους! Σε σχέση με το GR Yaris η ισχύς έχει σκαρφαλώσει στους 300 ίππους, ενώ η Circuit Edition της Corolla θα διαθέτει επιπλέον κάρμπον οροφή.

ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ Η COROLLA GR ΕΧΕΙ ΚΟΥΜΠΙ EV ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΗΣ; 

 

Περιορισμένη παραγωγή, μεγάλη ζήτηση

Ο Sakamoto δήλωσε πως η σχεδίαση της GR Corolla ξεκίνησε πριν από τέσσερα χρόνια, και συγκεκριμένα το 2018. Αυτό σημαίνει ότι τα πρώτα σχέδια βγήκαν από την Toyota πριν ακόμα ξεκινήσει η υλοποίηση του GR Yaris! Εκείνη την περίοδο, η ιαπωνική εταιρεία είχε ανακοινώσει το GR Super Sport Concept, το οποίο και κατέληξε στα συρτάρια της ιαπωνικής εταιρείας. Το ερώτημα που γεννάται πλέον, είναι ο αριθμός παραγωγής των αυτοκινήτων και πόσα προτίθεται η ιαπωνική εταιρεία να διαθέσει στην ευρωπαϊκή αγορά. Είναι ήδη γνωστό πως μόλις 6.600 κομμάτια θα πωληθούν φέτος παγκοσμίως, ενώ από το επόμενο έτος ο αριθμός θα αυξηθεί στα 8.000 αυτοκίνητα. Αριθμός που μοιάζει μικρός για τη ζήτηση που υπάρχει σήμερα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...