Τι γυρεύει ένα κουμπί EV Mode στην Toyota GR Corolla;

Πρόκειται για ένα καθαρόαιμο hot hatch, χωρίς χρήση υβριδικής τεχνολογίας. Οπότε τι δουλειά έχει η ύπαρξη του EV mode;

  • -
  • -

Στα υβριδικά και plug-in hybrid αυτοκίνητα της Toyota το EV Mode είναι ένα κλασικό κουμπί, το οποίο όταν το επιλέγει ο οδηγός, το εξηλεκτρισμένο σύνολο λαμβάνει εντολή για κίνηση αποκλειστικά ηλεκτρικά, συνήθως μέσα στην πόλη.

gr corolla

Η νέα GR Corolla ωστόσο, δεν διαθέτει κάποια υβριδική τεχνολογία. Πρόκειται για ένα «καυτό» hatch που τροφοδοτείται από μια αναβαθμισμένη εκδοχή του τρικύλινδρου 1.600άρη τούρμπο κινητήρα του Yaris GR, αποδίδοντας 304 ίππους και 370 Nm ροπής. Κατά την παρουσίαση του μοντέλου, όσοι δημοσιογράφοι έδωσαν το παρών, εξεπλάγησαν από την ύπαρξη του EV Mode στην κεντρική κονσόλα του οχήματος.

Μήπως η Toyota σκοπεύει να βγάλει υβριδική GR Corolla;

Η απάντηση στο ερώτημα είναι αρνητική, τουλάχιστον σε πρώτη φάση. Το κουμπί EV δεν έχει καμία ουσιαστική λειτουργία στο αυτοκίνητο και δεν πρόκειται να το δούμε στα οχήματα παραγωγής. Οι δύο συγκεκριμένες μονάδες που εμφανίστηκαν στο πλαίσιο της παγκόσμιας πρεμιέρας (σε γκρι και κόκκινο χρώμα), ήταν αυτοκίνητα που συναρμολογήθηκαν απλά για την εκδήλωση.

gr corolla

Οι Ιάπωνες πήραν κάποια κομμάτια της κονσόλας από άλλα μοντέλα και τα έβαλαν στην GR Corolla, παρότι στερούνται των βασικών προδιαγραφών του μοντέλου. Το EV Mode λοιπόν, ήταν απλά μια αστοχία η οποία έγινε αντιληπτή από τους συμμετέχοντας δημοσιογράφους και τίποτε παραπάνω.

0-100 km/h σε λιγότερα από 5 sec

Ο κινητήρας των 304 ίππων της GR Corolla συνεργάζεται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων προσφέροντας εξαιρετικές επιδόσεις. Αν και τα επίσημα νούμερα δεν είναι επιβεβαιωμένα, τα πρώτα 100 km/h από στάση επιτυγχάνονται σε χρόνο μικρότερο των 5 sec.

gr corolla

Το σύστημα τετρακίνησης και το μπλοκέ διαφορικό τύπου Torsen εξασφαλίζουν τη βέλτιστη δυνατή οδική συμπεριφορά του αυτοκινήτου σε περιπτώσεις πίεσης, τα φρένα αποτελούνται από τετραπίστονες δαγκάνες εμπρός και διπίστονες πίσω και τα ελαστικά Michelin Pilot Sport 4 σε διάσταση 235/40 συνδυάζονται με ζάντες ελαφρού κράματος 18 ιντσών.

Διαβάστε επίσης: Νέα Toyota GR Corolla, με 300 άλογα και τετρακίνηση!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...