Jeep: Ο πρωτοπόρος των SUV στην ηλεκτρική εποχή

Σήμερα, ολόκληρη η γκάμα της Jeep στην Ευρώπη είναι πλήρως εξηλεκτρισμένη, αλλά χωρίς να παρεκκλίνει από τις παραδοσιακές αξίες της αμερικανικής εταιρείας.

  • -
  • -

Το όνομα της Jeep είναι συνώνυμο με τα οχήματα εκτός δρόμου, αποδεικνύοντας την τεράστια πορεία της αμερικανικής φίρμας στο αυτοκινητικό στερέωμα. Η ηγετική μορφή στον χώρο, με βαθιά γνώση των απαιτήσεων και των χαρακτηριστικών ενός SUV, σήμερα καινοτομεί και στον εξηλεκτρισμό. Ολόκληρη η γκάμα της Jeep στην Ευρώπη είναι πλήρως εξηλεκτρισμένη, χάρη στις εκδόσεις e-Hybrid και 4xe, ενώ σύντομα αναμένεται να κυκλοφορήσει και το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο στην ιστορία της!

4xe: Ηλεκτροκίνηση χωρίς συμβιβασμούς

 

Η μετάβαση της Jeep στην ηλεκτρική εποχή ξεκίνησε με τις τετρακίνητες plug-in hybrid εκδόσεις των Renegade και Compass που φέρουν το έμβλημα 4xe. Το τελευταίο αποτελεί σήμα κατατεθέν των ισχυρότερων, πιο φιλικών προς το περιβάλλον αλλά και πιο ικανών εκτός δρόμου εκδόσεων των μοντέλων της. Η οικογένεια 4xe επεκτάθηκε το 2021 με την προσθήκη του εμβληματικού Wrangler που παραμένει η απόλυτη έκφραση ελευθερίας σε τέσσερις τροχούς και είναι πλέον αποκλειστικά διαθέσιμο στην Ευρώπη ως plug-in hybrid. Τέλος, το 2022 παρουσιάστηκε η ολοκαίνουργια γενιά του Grand Cherokee με επιβλητικό σχεδιασμό και την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στο εσωτερικό του, το οποίο αναμένεται στην Ευρώπη στο τέλος της φετινής χρονιάς, αποκλειστικά ως 4xe.

Οι ηλεκτροκινητήρες μαζί με αποδοτικά υπερτροφοδοτούμενα μοτέρ βενζίνης προσφέρουν αυξημένη συνδυαστική ισχύ που φτάνει έως και τους 240 PS στα Renegade και Compass, και τους 380 PS στα Wrangler και Grand Cherokee, χαρίζοντας εξαιρετικές επιδόσεις σε κάθε τύπο εδάφους. Όπως συνάδει στον χαρακτήρα τους, όλα τα 4xe έχουν στάνταρ τετρακίνηση. Τα προγράμματα οδήγησης του συστήματος Jeep Selec-Terrain προσαρμόζουν απόλυτα το όχημα στις συνθήκες, και τα προηγμένα ηλεκτρονικά συστήματα διευκολύνουν την οδήγηση εντός και εκτός δρόμου, σε κάθε έδαφος. Παράλληλα, η μπαταρία ιόντων λιθίου χαρίζει ηλεκτρική αυτονομία που μπορεί να ξεπεράσει τα 50 km, για αθόρυβη και οικονομική μετακίνηση με μηδενικούς ρύπους, σε αστικό περιβάλλον και όχι μόνο.

e-Hybrid: Μειωμένη κατανάλωση, προσιτή τιμή

 

Τα δημοφιλή SUV Renegade και Compass βρίσκονται στον πυρήνα της κατηγορίας που συγκεντρώνει το μεγαλύτερο αγοραστικό ενδιαφέρον στην Ευρώπη, επομένως αποτέλεσαν την ιδανική βάση για το νέο υβριδικό σύστημα e-Hybrid. Αυτό αποτελείται από ένα βενζινοκινητήρα 1.500 κυβικών με turbo που αποδίδει 130 PS και από ένα ηλεκτρικό μοτέρ το οποίο συνδράμει με επιπλέον 20 PS. Σε αντίθεση με άλλα ήπια υβριδικά συστήματα, τα e-Hybrid έχουν τη δυνατότητα να κινήσουν ένα Jeep αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια σε χαμηλές ταχύτητες. Έτσι, η μέση κατανάλωση καυσίμου φτάνει σε επίπεδα αντίστοιχα με εκείνα ενός ντίζελ και οι εκπομπές ρύπων μειώνονται κατά 15%, για οικονομικές αλλά και πιο «πράσινες» μετακινήσεις, με ελεύθερη είσοδο στον Δακτύλιο. Παράλληλα, τα e-Hybrid αποτελούν μια πιο προσιτή λύση σε σύγκριση με τα plug-in hybrid μοντέλα, αποτελώντας πολύ ανταγωνιστικές προτάσεις στις κατηγορίες στις οποίες κατατάσσονται.

Γνήσια ταυτότητα Jeep

 

Ανεξαρτήτως μεγέθους και κατηγορίας, όλα τα Jeep χαρακτηρίζονται από μοντέρνα και συνάμα σκληροτράχηλη εξωτερική σχεδίαση που τιμά την παράδοση της φίρμας, εκπέμποντας δύναμη και αντοχή. Η μάσκα με τις επτά εσοχές που βρίσκεται στο εμπρός μέρος όλων των Jeep από τα μέσα της δεκαετίας του ‘40 μέχρι και σήμερα, συνδυάζεται στη νέα εποχή με μοντέρνα φώτα LED και σμιλεμένο αμάξωμα με διαφορετικές σχεδιαστικές λεπτομέρειες ανάλογα με την έκδοση εξοπλισμού. Από τα Trailhawk που διψούν για περιπέτεια εκτός δρόμου, μέχρι τα S που ενσωματώνουν σπορ πινελιές, η γκάμα των μοντέλων Jeep έχει εκδόσεις για κάθε γούστο.

Στο εσωτερικό κυριαρχεί η αναβαθμισμένη ποιότητα υλικών, οι άπλετοι χώροι, οι ανθεκτικές επενδύσεις και η τεχνολογία αιχμής, σε ό,τι αφορά το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας UConnect αλλά και τα προηγμένα συστήματα ADAS. Η Jeep πρωτοπορεί στην εποχή του εξηλεκτρισμού. Η περιβαλλοντική ευαισθησία δεν έχει αλλοιώσει το DNA της, η σκληροτράχηλη σχεδιαστική φιλοσοφία της ξεχωρίζει από την πρώτη ματιά και η κορυφαία τεχνολογία κάνει τα μοντέλα της ακόμα πιο ελκυστικά και ανταγωνιστικά.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...