Ο Έλληνας πληρώνει πιο ακριβά από κάθε Ευρωπαίο τη βενζίνη

Πανάκριβα καύσιμα και άδειο πορτοφόλι. Αυτή είναι η κατάσταση στην Ελλάδα.

  • -
  • -

Διαθέτουμε μια από τις υψηλότερες φορολογίες στην Ευρώπη. Οι μισθοί προφανώς και δεν μπορούν να συγκριθούν με αυτούς άλλων χωρών. Κι όμως, για να γεμίσουμε το ντεπόζιτο με βενζίνη πληρώνουμε περισσότερο από κάθε άλλον.

Οι αυξήσεις στις τιμές ειδικά μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία έχουν προκαλέσει ένα ντόμινο προβλημάτων όσον αφορά τις συνθήκες διαβίωσης του μέσου εργαζομένου. Η κατάσταση είναι σαφώς πιο έντονη στα χαμηλότερα εισοδηματικά κλιμάκια. Πολλά νοικοκυριά αδυνατούν να ανταπεξέλθουν. Το κύμα της ακρίβειας παρασέρνει τα πάντα στο διάβα του, με τους μισθούς να εξαφανίζονται από τους λογαριασμούς τη δεύτερη εβδομάδα του μήνα.

Τα καύσιμα είναι ένα από τους παράγοντες που έχουν επηρεάσει σημαντικά την καθημερινότητα. Μάλιστα, σε πρόσφατη έρευνα της Statista καταγράψαμε μια ακόμη αρνητική πρωτιά. Η εταιρεία παροχής δεδομένων για την αγορά και τους καταναλωτές, συνέκρινε το ποσοστό του μηνιαίου μισθού που απαιτείται για τον ανεφοδιασμό με 60 λίτρα βενζίνης σε διάφορες χώρες.

Δείτε εδώ τι ισχύει με την επιδότηση καυσίμων

Η Statista έλαβε υπόψη τις τιμές καυσίμων από τις 7 Μαρτίου 2022, όπου στη χώρα μας, η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης ανερχόταν με βάση το Παρατηρητήριο Τιμών του υπουργείου Ανάπτυξης στα 1,998€/λίτρο.

Οι πλούσιοι Γερμανοί θέλουν λιγότερα από εμάς για καύσιμα

Τα στοιχεία που συγκέντρωσε η εταιρεία έχουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και αναδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο την κατάσταση μετά την έκρηξη των τιμών. Ο μέσος Έλληνας για να βάλει στο ντεπόζιτο του αυτοκινήτου του 60 λίτρα βενζίνης (95 οκτανίων) είναι υποχρεωμένος να δαπανήσει το 5,58% του μηνιαίου μισθού του. Οι Σλοβάκοι ακολουθούν με 5,33% και οι Πορτογάλοι με 5,27%.

gas

Αντίθετα, οι πλουσιότεροι Βρετανοί δαπανούν για τα ίδια λίτρα βενζίνης το 3,11% του μηνιαίου μισθού τους και οι Γερμανοί το 2,92%. Στην καλύτερη θέση βρίσκονται οι πολίτες των Ηνωμένων Πολιτείων Αμερικής, καθώς απαιτείται να ξοδέψουν από τον μισθό του μήνα μόλις το 1,22%.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...