SUV με 120 ίππους, χώρο αποσκευών έως 1.156 lt και τιμή 19.390 ευρώ – Ποιο είναι;

Με προηγμένο, turbo 1.000άρη κινητήρα βενζίνης υψηλής απόδοσης και εξαιρετικής οικονομίας

  • -
  • -

Σε μία αγορά που όλα ακριβαίνουν είναι καλό να έχεις πληθώρα επιλογών, καθώς είναι πιο πιθανό να βρεις κάτι που θα ταιριάζει ακριβώς σε αυτό που ζητάς, χωρίς όμως να αδειάσει η τσέπη σου. Με το κυνήγι της premium αίσθησης και εικόνας, οι αυτοκινητοβιομηχανίες παρασύρονται και δημιουργούν όλο και πιο «φορτωμένες» εκδόσεις, με τις τιμές των μοντέλων τους να παίρνουν την ανιούσα, βάζοντας σε δεύτερη μοίρα τα τίμια, βασικά πακέτα εξοπλισμού.

Εκεί συνήθως όμως είναι που φαίνεται και πόσο υψηλός είναι ο δείκτης value for money ενός μοντέλου, καθώς υπάρχουν συγκεκριμένες επιλογές εκεί έξω, που προσφέρουν πολύ περισσότερα απ’ όσα θα έπρεπε σύμφωνα με το κόστος τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το αυτοκίνητο που έχουμε σήμερα. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά δημοφιλές B-SUV, το οποίο αν και ξεκινά από 19.390 €, δεν έχει να ζηλέψει πραγματικά τίποτα.

Αρχικά εξοπλίζεται με έναν τεχνολογικά προηγμένο 1.000άρη κινητήρα βενζίνης. Αποδίδει 120 ίππους και 172 Nm ροπή, χαρίζοντας όχι μόνο απόδοση, αλλά και οικονομία με την κατανάλωση να βρίσκεται στα 5,7 lt/100 km σύμφωνα με τον κατασκευαστή. Παράλληλα, ο πλούσιος βασικός εξοπλισμός περιλαμβάνει μία πλήρη γκάμα συστημάτων ασφαλείας όπως προειδοποίηση και υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας, προειδοποίηση απόσπασης προσοχής, αυτόματο έκτακτο φρενάρισμα και πολλά άλλα. Επίσης από τους επιβάτες και τον οδηγό δεν θα λείψουν και οι πολυτέλειες, με μερικά παραδείγματα να είναι τα φωτιστικά σώματα LED, το δερμάτινο τιμόνι και επιλογέας,  το cruise control και η ασύρματη σύνδεση Apple CarPlay και Android Auto. Αν και με περιορισμένες διαστάσεις (μήκος 4,2 μέτρα και πλάτος 1,8 μέτρα) καταφέρνει να είναι ευρύχωρο, ενώ ο χώρος αποσκευών των 374 lt είναι ικανός να αγγίξει τα 1.156 lt με τα πίσω καθίσματα διπλωμένα.

Αναφερόμαστε φυσικά στην βασική αλλά άκρως ικανοποιητική βασική έκδοση Exclusive του Hyundai Kona, με τον κινητήρα βενζίνης 1.0Τ των 120 ίππων και το 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο, η τιμή της οποίας μετά και την εφαρμογή της προωθητικής ενέργειας που τρέχει η ελληνική αντιπροσωπεία πέφτει στις 19.390 €. Πατώντας εδώ μπορείτε να διαβάσετε όλα τα διαθέσιμα στοιχεία εξοπλισμού, τεχνικών χαρακτηριστικών και επιδόσεων για την συγκεκριμένη έκδοση, ενώ εδώ θα βρείτε τις αντίστοιχες πληροφορίες και για όλη την υπόλοιπη γκάμα του μοντέλου.

Τέλος πατήστε εδώ για να διαβάσετε την δοκιμή του Hyundai Kona 1.0T 120 ίππων με το αυτόματο κιβώτιο των 7 σχέσεων, ενώ εδώ θα βρείτε την χειροκίνητη ήπια υβριδική έκδοση Hyundai Kona 1.0 48V Hybrid με το 6άρι iMT.

kona

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...