Stellantis: To 2021 πλήρωσε 26 εκατ. ευρώ στον πρώην CEO της -που δεν ζει

Ο Sergio Marchionne έχει φύγει από τη ζωή, όμως τη χρονιά που μας πέρασε, πήρε περισσότερα χρήματα από τον σημερινό CEO, τον Carlos Tavares.

  • -
  • -

Ο Sergio Marchionne είναι μια μεγάλη προσωπικότητα της σύγχρονης αυτοκινητοβιομηχανίας. Το όραμά του και η προσεκτική του καθοδήγηση έφερε πολλά επιθυμητά αποτελέσματα στις εταιρείες που εργάστηκε, όμως έφυγε νωρίς από τη ζωή το 2018. Αν και από τότε, έχουν περάσει τρία χρόνια, ακόμη δεν έχουν τακτοποιηθεί οι οικονομικές εκκρεμότητες μεταξύ του ομίλου Stellantis και των κληρονόμων του.

Για το 2021 λοιπόν, ο όμιλος δαπάνησε 26.080.900€ για να κλείσει τις υποχρεώσεις του με τον Sergio Marchionne και τους κληρονόμους του, ενώ ο CEO του ομίλου πληρώθηκε με 19,2 εκατομμύρια ευρώ! Προφανώς, το αποτέλεσμα αυτό έρχεται επειδή η περίπτωση θανάτου του Marchionne πληρωνόταν με πολλά χρήματα, βάσει των όρων στο συμβόλαιο που είχε τότε με την FCA.

Λέγεται ότι ο θάνατός του μεταφραζόταν ως πέντε αποζημιώσεις. Μαζί με κάποια ακόμη «χρωστούμενα» στον παλιό τους CEO, η FCA πλήρωσε το υπέρογκο ποσό στους κληρονόμους του Marchionne, κλείνοντας για πάντα το πολύ σημαντικό κεφάλαιο του ομίλου. Σε ο,τι αφορά τους κληρονόμους του, πρόκειται για τους δύο του γιούς, την πρώην γυναίκα του και τη σύντροφό του.

Ο Sergio Marchionne έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 66 ετών στις 25 Ιουλίου του 2018. Το 1989 ήρθε στη ζωή ο πρώτος του γιός και το 1994, ο δεύτερος. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, υπήρξε CEO πολλών σημαντικών εταιρειών, όπως της Ferrari, της Maserati και βέβαια, όλου του ομίλου FCA τόσο στην Ευρώπη, όσο και στις ΗΠΑ. Η FCA δεν γνώριζε τίποτα για τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε, μέχρι που παραιτήθηκε όταν η κατάστασή του χειροτέρεψε.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...