Ευρύχωρο μικρό, με εργοστασιακό υγραέριο-LPG και τιμή 18.500 € - Ποιο είναι;

Σε οικονομικό επίπεδο δύο είναι τα βασικά ζητήματα γύρω από το αυτοκίνητο σήμερα, το κόστος αγοράς και το κόστος μετακίνησης, όμως ένα μοντέλο έρχεται να δώσει λύση και στα δύο.

  • -
  • -

Με τις τιμές των αυτοκινήτων να αυξάνονται όλο και περισσότερο μέρα με την μέρα, είναι πολλοί εκείνοι οι οποίοι αναζητούν μία λύση για την αγορά καινούριου, η οποία όμως δε θα οδηγήσει σε εκτροχιασμό τον οικογενειακό προϋπολογισμό.

Ταυτόχρονα, μεγάλη είναι η άνοδος και στις τιμές των καυσίμων. Αν και έχουμε δει μία ελαφριά πτώση και πάλι βρισκόμαστε πολύ μακριά από το 1,40 - 1,50 που κόστιζε η βενζίνη και ακόμα χαμηλότερα το πετρέλαιο. Αυτό σημαίνει ότι σχεδόν κάθε αγοραστής αυτοκινήτου κοιτάζει την κατανάλωση και πόσο θα του στοιχίζει σε καύσιμα κάθε μετακίνηση που θα κάνει με το νέο του όχημα. Φυσικά, έχει απώτερο στόχο το αποτέλεσμα στο οποίο θα καταλήξει να είναι όσο γίνεται πιο οικονομικό.

Εκτός των παραπάνω, όμως, σημαντικό ρόλο στην τελική απόφαση σχετικά με το ποιο μοντέλο θα αγοραστεί παίζουν και στοιχεία όπως η εμφάνιση αλλά και ο εξοπλισμός. Μάλιστα μεταξύ των δύο το τελευταίο ίσως να έχει μεγαλύτερη βαρύτητα, δεδομένου ότι καθορίζει σε μεγάλο βαθμό την εμπειρία που θα αποκομίζουμε από το αυτοκίνητό μας στην καθημερινή συμβίωση μαζί του.

Ποιο είναι και πόσο κάνει το μοντέλο που εξετάζουμε;

Την απάντηση σε όλα τα παραπάνω έρχεται να δώσει η Dacia με το Sandero Streetway 1,0 LPG. Το μοντέλο της μάρκας από τη Ρουμανία προσφέρεται σε τιμή που ξεκινάει μόλις από 17.920 ευρώ για την βασική έκδοση με το μοτέρ των 1.000 κυβικών και τους 90 ίππους, ενώ με τον κινητήρα διπλού καυσίμου που ξεκινάει από 18.520 ευρώ (υγραέριο και βενζίνη) η οικονομία στις μετακινήσεις είναι εξασφαλισμένη.

Έχει διαφορά στην απόδοση όταν κινείται με υγραέριο;

Όταν το καύσιμο που χρησιμοποιεί ο κινητήρας είναι το υγραέριο η απόδοση του μοτέρ είναι καλύτερη απ' ό,τι με βενζίνη, με 100 ίππους αντί για 91, όμως το σημαντικότερο είναι ότι το κόστος ανά χιλιόμετρο διαδρομής πέφτει σημαντικά. Άλλωστε, το υγραέριο είναι μία λύση η οποία μειώνει σε πολύ μεγάλο βαθμό τα έξοδα για την κίνηση ενός αυτοκινήτου, γι’ αυτό πολλοί προχωρούν σε ανάλογες μετατροπές. Όταν, όμως, το σύστημα υγραεριοκίνησης είναι τοποθετημένο από το εργοστάσιο και καλύπτεται από την εγγύηση, τότε ο οδηγός σίγουρα νιώθει μεγαλύτερη ασφάλεια.

Dacia

Τι αυτονομία χαρίζει το Sandero Streetway με τον 1.0 LPG;

Εκτός της οικονομίας η δυνατότητα του Sandero Streetway 1.0 LPG να χρησιμοποιεί βενζίνη αλλά και υγραέριο έχει ακόμα ένα όφελος, το οποίο αναδεικνύεται κυρίως στα μακρινά ταξίδια. Με τα δύο ρεζερβουάρ γεμάτα έχει αυτονομία που αγγίζει τα 1.300 km. Σε πολλές περιπτώσεις αυτό σημαίνει πως από τη στιγμή που θα φύγουμε από την έδρα μας, μέχρι να επιστρέψουμε σε αυτή, είναι πολύ πιθανό να μη χρειαστεί να σταματήσουμε πουθενά για ανεφοδιασμό.

Δείτε την αναλυτική δοκιμή του Dacia Sanedro Streeway 1.0 LPG.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...