Νέα Toyota GR Corolla, με 300 άλογα και τετρακίνηση! [video]

Η Toyota χρησιμοποίησε την Corolla ώστε να φτιάξει ένα μοντέλο προορισμένο για ατέλειωτες ώρες απολαυστικής οδήγησης.

  • -
  • -

Με τρικύλινδρο κινητήρα 1,6 λίτρων ο οποίος αποδίδει 300 ίππους και 370 Nm ροπής έχει εξοπλίσει η Toyota το νέο GR Corolla το οποίο μόλις παρουσιάστηκε, στοχεύοντας κατευθείαν σε εκείνους που θέλουν υψηλές επιδόσεις και οδηγική απόλαυση.

Toyota

Τετρακίνηση GR-Four, οπως το Yaris

Επιπλέον, έχουν «προικίσει» το νέο τους μοντέλο με το GR-Four σύστημα τετρακίνησης ώστε να περνάει αποτελεσματικά όλη αυτή η δύναμη στο δρόμο. Το σύστημα μπορεί να μεταδώσει την κίνηση εμπρός/πίσω σε ποσοστά 60:40, 50:50 και 30:70. Μάλιστα πρόκειται για μια επιλογή η οποία βρίσκεται στο χέρι του οδηγού καθώς υπάρχει σχετικός διακόπτης για τα τρία σενάρια, οπότε όποιος βρίσκεται πίσω από το τιμόνι μπορεί να αποφασίσει αν θέλει ένα αυτοκίνητο με συμπεριφορά προσθιοκίνητου, ένα εντελώς ουδέτερο ή ένα με συμπεριφορά πισωκίνητου.

Toyota

Όσον αφορά το κιβώτιο ταχυτήτων που είναι υπεύθυνο ώστε να πάρει τη δύναμη από τον κινητήρα και να τη δώσει στο σύστημα τετρακίνησης, η μοναδική επιλογή για τον υποψήφιο αγοραστή είναι χειροκίνητο με έξι σχέσεις.

Δείτε ακόμα: Toyota Aygo X: Το αυτοκίνητο πόλης που έγινε crossover

Στην GR Corolla το βάρος είναι αυξημένο σε σχέση με τις απλές εκδόσεις, όμως έχει γίνει προσπάθεια για συγκράτηση της αύξησης με τη χρήση αλουμινίου σε σημεία όπως το καπό και οι πόρτες οδηγού και συνοδηγού. Τελικά η ζυγαριά δείχνει 1.474 κιλά, νούμερο μεγαλύτερο από της απλής Corolla σχεδόν κατά 86 κιλά.

Toyota

Η ανάρτηση της GR Corolla

Φυσικά επεμβάσεις έχουν γίνει και στην ανάρτηση, ώστε να υπάρξει καλύτερη διαχείριση της αυξημένης ισχύος. Μπροστά έχουμε γόνατα McPherson με ελατήρια ρυθμισμένα για πίστα και ανάλογης λογικής αμορτισέρ. Πίσω υπάρχουν διπλά ψαλίδια τα οποία έρχονται να συμπληρώσουν τη λειτουργία του συστήματος τετρακίνησης. Επιπλέον, προαιρετικά το αυτοκίνητο μπορεί να εφοδιαστεί με διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης τόσο στον μπροστά όσο και στον πίσω άξονα.

Toyota

Οι ζάντες με τις οποίες εξοπλίζεται η GR Corolla έχουν διαγώνιο 18 ιντσών και τα ελαστικά που «φοράει» είναι τα Michelin Pilot Sport 4. Όσο για τα φρένα, υπάρχουν τετραπίστονες δαγκάνες με δίσκους 356 mm μπροστά και διπίστονες με δίσκους 297 mm πίσω.

Toyota

Επιθετική εμφάνιση τόσο μέσα όσο και έξω

Εξωτερικά η εμφάνιση  είναι ιδιαίτερα επιθετική, με πολλά «φουσκώματα» σε διάφορα σημεία του αυτοκινήτου. Μπροστά υπάρχει πολύ μεγάλη γρίλια, ενώ οι εισαγωγές αέρα στα πλαϊνά έχουν τη δυνατότητα να κλείνουν για βελτίωση της αεροδυναμικής. Όμως το πιο εντυπωσιακό τμήμα του αυτοκινήτου είναι το πίσω, εκεί που ξεχωρίζουν οι τρεις εξατμίσεις που ενσωματώνονται στον διαχύτη. Οι δύο είναι στρογγυλές και βρίσκονται στα άκρα, ενώ η τρίτη είναι στη μέση και έχει οβάλ σχήμα.

Στις φωτογραφίες βλέπουμε δύο εκδόσεις. Μία κόκκινη με την ονομασία Core και μία γκρι με την ονομασία Circuit Edition, με τη δεύτερη να έχει πολύ πιο ακραία εικόνα. Βασικά στοιχεία που την κάνουν να ξεχωρίζει είναι τα ανοίγματα στο καπό, η μεγάλη αεροτομή στην κορυφή της πόρτας του χώρου αποσκευών και η οροφή που είναι φτιαγμένη από ανθρακονήματα. Η Circuit Edition δημιουργήθηκε προκειμένου η Toyota να γιορτάσει τον ερχομό του μοντέλου και θα είναι διαθέσιμη αποκλειστικά το 2022. Από τη νέα χρονιά θα σταματήσει η παραγωγή της.

Στο εσωτερικό έχουν γίνει οι απαραίτητες επεμβάσεις ώστε να προσφέρεται σπορ αίσθηση όπως αλουμινένια πεντάλ, υφασμάτινες επενδύσεις με ραφές, δερμάτινος επιλογέας και δερμάτινο τιμόνι με τα σήματα GR να βρίσκονται σε διάφορα σημεία.

Toyota

Προς το παρόν δεν έχουν ανακοινωθεί οι τιμές στις οποίες θα διατίθεται η Toyota GR Corolla.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...