Πρώτες τιμές για την Alfa Romeo Tonale

Η Alfa Romeo Tonale ξεκινά την εμπορική της πορεία στην ευρωπαϊκή αγορά με μία ειδική έκδοση. Αυτές είναι οι πρώτες τιμές του ιταλικού SUV.

  • -
  • -

Με την ειδική έκδοση «Edizione Speciale» κάνει ντεμπούτο στην Ευρώπη η ολοκαίνουρια πρόταση της Alfa Romeo, η οποία έχει κάτω από το καπό ήπια υβριδικό κινητήρα βενζίνης 1.5 λίτρων, ο οποίος χρησιμοποιεί turbo και αποδίδει 130 ίππους. Όσο για το ηλεκτρικό κομμάτι αυτού του συνόλου, ο ηλεκτροκινητήρας είναι τοποθετημένος μέσα στο κιβώτιο ταχυτήτων με την απόδοσή του να φτάνει τους 20 ίππους και τα 55 Nm ροπής.

Tonale

20άρες ζάντες και φρένα Brembo

Στην «Edizione Speciale» οι Ιταλοί έχουν προσθέσει στοιχεία που δε βρίσκονται στον βασικό εξοπλισμό, τα οποία είναι εκεί για να κερδίσουν τις εντυπώσεις σε επίπεδο εμφάνισης, όμως κάποιες από αυτές βελτιώνουν την εμπειρία και σε ουσιαστικό επίπεδο. Έτσι, ο αγοραστής θα συναντήσει ζάντες αλουμινίου 20 ιντσών, φρένα της Brembo με τις δαγκάνες να είναι βαμμένες σε κόκκινο χρώμα και προβολείς LED οι οποίοι είναι προσαρμοζόμενοι. Φυσικά στο κέντρο του ταμπλό βρίσκεται η οθόνη αφής της οποίας η διαγώνιος φτάνει τις 10,25 ίντσες, ενώ την high-tech εικόνα συμπληρώνει ο ψηφιακός πίνακας οργάνων των 12,3 ιντσών.

Δείτε ακόμα: Alfa Romeo Tonale: Το νέο ιταλικό crossover είναι εδώ [φωτό & video]

Πέραν των παραπάνω, η Tonale «Edizione Speciale» διαθέτει και συστήματα ενεργητικής ασφάλειας τα οποία της προσφέρουν ημιαυτόνομη οδήγηση επιπέδου 2.

Φυσικά η πρεμιέρα του μοντέλου δε θα μπορούσε να γίνει σε άλλη χώρα πλην την Ιταλίας, με την τιμή της εν λόγω έκδοσης να ξεκινάει από τις 39.000 ευρώ. Στην Ελλάδα αναμένεται να τη δούμε τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου. Όσο για τις τιμές, θα ανακοινωθούν λίγο πριν το λανσάρισμα. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι η Stelvio στην Ιταλία ξεκινάει από τις 53.500 ευρώ με κινητήρα diesel και τις 55.200 ευρώ με κινητήρα βενζίνης. Οι αντίστοιχες τιμές στην Ελλάδα είναι στις 52.250 ευρώ για το diesel και στις 58.000 για τη βενζίνη. Με βάση αυτό, οι τιμές της Tonale στη χώρα μας αναμένεται ότι θα είναι παραπλήσιες με εκείνες της ιταλικής αγοράς.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...