Στα σκαριά ο μεγαλύτερος σταθμός φόρτισης στην Ελλάδα – Πού κατασκευάζεται;

Σε έναν από τους κύριους αυτοκινητόδρομους της χώρας ανεγείρεται ένα τεράστιο έργο, με δεκάδες θέσεις φόρτισης και στα δύο ρεύματα.

  • -
  • -

Για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης αυτό που απαιτείται είναι υποδομές. Η χώρα μας παραμένει ουραγός στον συγκεκριμένο τομέα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ωστόσο, το τελευταίο διάστημα βλέπουμε να δημιουργούνται όλο και περισσότεροι σταθμοί στο εθνικό οδικό δίκτυο.

Μάλιστα, ο σταθμός που κατασκευάζεται στο ΣΕΑ Σείριος θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ένας από τους πιο προηγμένους στην Ευρώπη. Στο 43ο χλμ. της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας, ένα σημείο όπου στο παρελθόν έζησε λαμπρές στιγμές και πλέον έχει περιέλθει σε παρακμή, ανεγείρεται ο πρώτος και ο μεγαλύτερος υβριδικός σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.

Δεκάδες ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα φορτίζουν ταυτόχρονα

Στον Σταθμό Εξυπηρέτησης Αυτοκινήτων «Σείριος» σύντομα οι οδηγοί θα μπορούν να φορτίζουν γρήγορα και με ασφάλεια. Όπως διαπιστώσαμε κατά την επίσκεψή μας και βλέπετε στις φωτογραφίες, συντελείται ένα πολύ μεγάλο έργο. Στα πάρκινγκ του ΣΕΑ, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, κατασκευάζονται βάσεις για φωτοβολταϊκά πάνελ για πάνω από 50-60 θέσεις στάθμευσης.

sea1

Τα πάνελ της γαλλικής Recom βρίσκονται ακόμη στα κουτιά, καθώς πρώτα πρέπει να ολοκληρωθεί το στέγαστρο. Το φωτοβολταϊκό πάρκο θα έχει συνολική ισχύ 500 kWp, συλλέγοντας ενέργεια από τον ήλιο και αποθηκεύοντάς την, ώστε να τη μεταφέρει στους φορτιστές και από εκεί στις μπαταρίες των αυτοκινήτων.

Δείτε εδώ: Όλα τα σημεία φόρτισης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Ελλάδα

Η όλη διαδικασία θα πραγματοποιείται από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και το project φέρει την υπογραφή της Easy Power. H εταιρία έχει δημιουργήσει έναν ολοκληρωμένο μηχανισμό καταγραφής, ανάλυσης, μελέτης, σχεδιασμού, προμήθειας εξοπλισμού, κατασκευής, συντήρησης και διαχείρισης του έργου.

sea2

Το υβριδικό Φ/Β στέγαστρο, ένα πάρκο ηλεκτρικής ενέργειας ουσιαστικά, θα είναι έτοιμο το επόμενο διάστημα. Οι φορτιστές θα έρθουν και θα συνδεθούν αφού ολοκληρωθεί η πρώτη φάση του project. Η ισχύς των φορτιστών και ο ακριβής αριθμός τους παραμένουν άγνωστα μέχρι στιγμής, όπως και η έναρξη λειτουργίας του υβριδικού σταθμού παραγωγής ενέργειας.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...