Με οθόνη 56 ιντσών το ηλεκτρικό πολυτελές SUV της Mercedes

Στις 19 Απριλίου η Mercedes θα παρουσιάσει τη νέα EQS SUV. Το αυτοκίνητο ωστόσο δεν θα κατασκευάζεται στη Γερμανία.

  • -
  • -

Η Mercedes οδεύει προς τον πλήρη εξηλεκτρισμό της, εγκαινιάζοντας εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων, αλλά και μπαταριών σε κάθε γωνιά της γης. Το πιο πρόσφατο είναι αυτό στην κομητεία Bibb της Αλαμπάμα των ΗΠΑ .

eqs suv1

Με αφορμή την έναρξη λειτουργίας των νέων εγκαταστάσεων, η γερμανική φίρμα έδωσε στη δημοσιότητα ορισμένες φωτογραφίες από την EQS SUV, η οποία θα αποκαλυφθεί επίσημα στις 19 Απριλίου. Το αυτοκίνητο περιγράφεται από την εταιρεία ως το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο πολυτελές SUV της γκάμας της.

eqs suv2

Πρόκειται για ένα made in USA μοντέλο, καθώς θα κατασκευάζεται αποκλειστικά στο εργοστάσιο της Αλαμπάμα και από εκεί θα διανέμεται στις αγορές όλου του κόσμου. Με βάση τους ισχυρισμούς της Mercedes, η νέα EQS SUV θα επαναπροσδιορίσει μια ολόκληρη κατηγορία οχημάτων.

Super οθόνες σε ταμπλό και καθίσματα 

Από πλευράς σχεδίασης του αμαξώματος, η εταιρεία δεν επιτρέπει να βγουν συμπεράσματα, καθώς το αυτοκίνητο είναι καμουφλαρισμένο. Αντίθετα, το εσωτερικό παρουσιάστηκε επίσημα και όπως προκύπτει προέρχεται σχεδόν αυτούσιο από τη sedan EQS, συνδυάζοντας τη φινέτσα με την άνεση και την πολυτέλεια με την high-tech υπηρεσίες.

eqs suv3

Στην καμπίνα υπάρχουν τρεις σειρές καθισμάτων φιλοξενώντας έως 7 επιβάτες, με την πρώτη και τη δεύτερη σειρά να ελέγχονται ηλεκτρονικά. Οι γενναιόδωρες διαστάσεις και τα επίπεδα ευελιξίας του σαλονιού παρέχουν τους χώρους που απαιτούν οι πελάτες από ένα αυτοκίνητο αυτού του επιπέδου.

eqs suv4

Το όραμα ψηφιοποίησης της Mercedes εκφράζεται με τον καλύτερο τρόπο από την υπερ-οθόνη 56 ιντσών τεχνολογίας OLED που καλύπτει σχεδόν όλο το ταμπλό. Χωρίζεται σε τρία τμήματα - ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3", κεντρική οθόνη αφής 17,7" και οθόνη αφής 12,3" μπροστά από τον συνοδηγό – ενσωματώνοντας πληθώρα εφαρμογών και καινοτομιών για την ασφάλεια, την ενημέρωση και την ψυχαγωγία.

eqs suv5

Φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι οθόνες τύπου tablet στα προσκέφαλα των καθισμάτων για την διασκέδαση των επιβάτων πίσω.

ΔΕΣ ΤΙ ΑΛΛΑΞΕ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ MERCEDES

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...