Τι άλλαξε στο όνομα της Mercedes-Benz;

Σε μια σημαντική κίνηση προχώρησε ο γερμανικός κολοσσός, ανεξαρτητοποιώντας τα τμήματα αυτοκινήτων, φορτηγών και λεωφορείων.

  • -
  • -

Από την 1η Φεβρουαρίου, η Daimler AG ονομάζεται και επίσημα Mercedes-Benz Grοup, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει την αξία του brand και παράλληλα να επικεντρωθεί στην ανάπτυξη κάθε υποτμήματος, δηλαδή των Mercedes-Benz, Mercedes-AMG, Mercedes-Maybach και Mercedes-EQ.

Το νέο στρατηγικό πλάνο φέρει την υπογραφή του Ola Kallenius, του ανθρώπου που επιλέχθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο του γερμανικού ομίλου για να αντικαταστήσει τον χαρισματικό Dieter Zetsche. O νέος CEO είχε προαναγγείλει από τις αρχές του περασμένου έτους τις δομικές αλλαγές στην ιστορική αυτοκινητοβιομηχανία, η οποία από το 1926 ονομαζόταν Daimler-Benz AG.

mercedes group1

Με το περιβάλλον της αυτοκίνησης να μεταβάλλεται γοργά και την ηλεκτροκίνηση να βρίσκεται σε πρώτο πλάνο, ο κύριος Kallenius επιθυμεί να δοθεί έμφαση στην ηλεκτρική ενέργεια και τις υπηρεσίες κινητικότητας, με στόχο φυσικά την αύξηση των ταμειακών ροών.

«Η μετονομασία του ομίλου σε Mercedes-Benz Group AG δείχνει τον στόχο. Θέλουμε να καταστήσουμε σαφές ότι ο πυρήνας της εταιρείας μας παραμένει η κατασκευή των πιο επιθυμητών αυτοκινήτων στον κόσμο. Το αστέρι της μάρκας έδινε πάντοτε μια υπόσχεση για το μέλλον: την αλλαγή και τη βελτίωση. Θέλουμε να συνεχίσουμε την κληρονομιά των ιδρυτών και να ηγηθούμε στη νέα εποχή της ηλεκτρικής κινητικότητας και των λογισμικών», δήλωσε ο επικεφαλής του γερμανικού κολοσσού.

Πόσο κοστίζει στην Ελλάδα η Mercedes EQS των 761 ίππων;

Στη συνέχεια, είπε: «Έχουμε μια πραγματική ευκαιρία να πολλαπλασιάσουμε την αξία μας. Εάν μπορούμε να ενισχύσουμε τις ταμειακές ροές υπάρχουν πολλές δυνατότητες στη μετοχή της Mercedes-Benz», χωρίς όμως να προσδιορίσει έναν συγκεκριμένο στόχο αποτίμησης για την εταιρεία, η οποία αυτήν τη στιγμή, αξίζει περίπου 77 δισεκατομμύρια ευρώ.

mercedes group2

Η αυτόνομη οδήγηση, η έξυπνη συνδεσιμότητα και οι προηγμένες εφαρμογές κινητικότητας, αποτελούν το μεγάλο στοίχημα όλων των κατασκευαστών. Αυτό όμως προϋποθέτει τεράστιες επενδύσεις, οι οποίες και πρέπει να αντισταθμιστούν με τα ανάλογα έσοδα, προκειμένου οι εταιρείες να συνεχίσουν να είναι όχι απλά βιώσιμες, αλλά επικερδείς.

Με την απόσχιση των εμπορικών σημάτων λοιπόν και τη δημιουργία της Mercedes-Benz Group και της Daimler Truck, ο όμιλος επιθυμεί αφενός την ανεξάρτητη δομή διαχείρισης και αφετέρου την πλήρη εκμετάλλευση των δυνατοτήτων κάθε brand, δημιουργώντας επιπλέον αξία, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου, Bernd Pischetsrieder.

Πηγή: Autocar

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...